Wednesday, November 11, 2009

sabar ye baby...

aku baru lepas gi check up , start minggu lepas lagi.. bila tinggal lagi sebulan haruzz lah jumpa doktor seminggu sekali kan...??? tadi doc tu cakap aku ni dah 37 minggu ... aku kena bersedia sebabnye.. start 37 minggu ni kira dah boleh bersalin dah .. ada gak doc tanya aku ada rasa sakit2 ke tak.. sakit tu tak da lah tapi kerap mengeras je... doc nak tengok laluan aku.. aku dengan pantas menolak.. takut pulak.. mizi outstation hari Jumaat baru balik.. sapa la nak teman aku dalam bilik bersalin tu nanti.. so skang ni aku kene pujuk baby supaya bersabar... sekurang-kurang nye tunggu le Papa balik.. sabar ye baby... tadi doc pesan.. kalau ada tanda2 sakit, kuar darah atau air cepat2 la gi klinik.... hehehehe.. cam baru 1st time nak bersalin la pulak... takut ada gumbira ada.. sume ada.. macam macam ada...

Tuesday, November 3, 2009

DEBARAN .. GETARAN...

bila dah makin dekat ni ... ada getaran dan debaran la pulak... huhuhuhu.... kak noja & kak izad dah selamat... untuk tahun 2009 ni tinggal aku ngan kak yati kasim ... apa citer Mira kat Manjung tu agaknye... due date sama ngan aku.. barang2 baby pulak ada yang perlu aku tambah lagi... bila nak pergi shopping nih... ??? esok aku jumpa pakar... ingat nak cuti satu hari... pastu 20 Nov 09 ni kena gi Ipoh .. ada kenduri kahwin.. anak buah Mizi.... rumah kak ipar aku tu dekat ngan hospital.. so aku tak ler risau sangat... jangan sakit nak bersalin masa dalam perjalanan sudah... haruslah En. Mizi jadi bidan masa tu...

tenang...tenang.. jangan fikir2 sangat... nanti tekanan ... relaxx.. tarik nafassss..hembussss... apa la yang aku membebel nih...

ha...!!! ada satu lagi ... aku teringin nak makan meat ball yang kat Ikea tuh... bila nak pergi ye..??

Monday, October 19, 2009

DIVA hahahaha...

kalau Akademi Fantasia AFUND . anak wayang AWUNDI kalau TNBR plak.. ATUNDI voleeyyyy... hehehehe..

terima kasih kepada atundi2 yang sudi mengundi mak semasa Majlis Sambutan Aidilfitri pada 15 Oktober 2009. Maaf tak sempat nak beri ucapan tempoh hari kerana terlalu busy dengan cameraman dari majalah2 terkemuka dunia hokeeyyy... hehehhee... matilah verangan glam macam tutttt..... tapi sekurang-kurangnye mek memang menang k... bukan rekaan.. koser gi beli hamper untuk diri sendiri.. (motip sentap tetiba???) walaupun mek hanya dapat tempat ke-3 mek vangga dapat mengalahkan anak2 dara sunti ittew...

hahahaha... jahat tau cameraman , mek tak ready lagi dah tangkap gambar... uolss.. haruzlah kepohcian macam mek ni menang khannn...????



Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri ...



Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan2 blog.

Saya sekeluarga ingin memohon maaf sekiranya terlanjur kata yang telah mengguris hati kalian... berhati - hati lah di jalan raya semoga kalian selamat pergi dan selamat pulang di hari raya nanti...

bye.. bye..

Tuesday, September 1, 2009

1949 - 2009 Powering The Nation

Selamat Menyambut Ulang Tahun ke - 60 TNB....

60 years of Nation Buildings
60 years of Serving Malaysians
60 years of Transformation
60 years of Dedication
60 years of Devotion

' 1 Malaysia,
Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan'

TNB - Powering Unity

Monday, August 24, 2009

berbuka di Lenggeng

Hari pertama berpuasa kami sekeluarga balik Lenggeng.. maklumla dokek jo kan..?? tapi yang pasti mek tak teingat pun nak amik pic2 makanan yang terhidang.. antara menu pada hari pertama berpuasa ialah, masak lemak cili padi rusuk lembu, ikan terubuk bakar, sayur campur, sambal ikan tongkol, sambal tempoyak pun ada gak.. mee goreng , buah tembikai , kuih muih dan air teh o oppsss.. air soya pun ada gak... dan hari pertama tu pulak mek rasa mek ok jer pose.. jadik mek teruskan lah ber pose.... kalau dah bonda yang masak haruslah tambah tiga empat kali nasi .. kukuikuikui... hmmm.. hari ni nak berbuka apa... rasa cam nak beli ayam percik jer.. cam besh jerk email anne tadi...ok kepada uollsss.. selamat berbuka ..

Friday, August 21, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak....

Sempena tibanya bulan baik Ramadhan esok
mek terlebih dahulu ingin memohon ampun dan maaf jika
mek ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan mahupun yang di sengaja,
mek ada menyakiti hati di antara uollss,
mek ada terlanjur kata bila berbicara,
dan mohon halalkan makan & minum yg pernah uollss berikan kepada mek selama ini,
dan juga mohon dihalalkan semuanya.
mek juga telah memaafkan uollss dan telah menghalalkan segalanya.
Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T,
INSYAALLAH.

Monday, July 13, 2009

happy birthday Adeeb Emir

Hari ni genap ler 3 tahun umur Adeeb Emir... sambut kat taska jer tahun nih.. plan nak celebrate reramai satu family tu tarikh nye belum dapat di tentukan lagi.. Julai ni memang ramai yang sambut birthday.. first , aku nye birthday.. 06 Julai, kedua.. adik aku yang kecik sekali Nur Nilam Sari 07 Julai then, Adeeb 13 Julai.. dan yang last sekali mak aku Puan Rohani 17 Julai... kalau jadi end of this month boleh ler celebrate besar - besaran.. kat Lenggeng... hehehehe.... ni ada ler sikit gambar yang sempat aku ambil masa majlis tiup lilin kat taska tadi..



buka2 jer kek .. aduh.. silap tulis nama plak.. sepatutnyer Emir bukan Amir ye.. tapi tak pe la..



bersedia untuk tiup lilin dan potong kek...



lambat sangat bakar lilin.. siap colek kek masuk dalam mulut.. tak sabar dah Adeeb masa ni...


Happy birthday to you.. happy birthday to you... happy birthday to you.. Adeeb Emir happy birthday to you... ha.. tiup cepat...


lepas tiup.. potong kek... apsal ntah Adeeb kaku jer masa ni.. terharu agaknye.. kawan2 dia nyanyi untuk dia...


ntah apa yang dibincangkan Adeb ngan kawan2 dia.. strategi untuk menghabiskan kek tu agaknye...

ok.. sampai sini jek.. pastu mek balik opis buat keje.. minggu ni audit PWC.. tak leh nak mengular lelama...

Selamat Hari Jadi ke -3 untuk Adeeb Emir.. Mama & Papa sayang Adeeb.. ok.. Semoga jadi anak yang soleh dan sentiasa diberkati Allah...

Monday, May 25, 2009

mari menaip

41 perkataan

kikikiki.. aku pun try jugak menaip... ini ler keputusan nyer.. kira ok ler... pantas jugak ni kan...


Thursday, May 21, 2009

1ST CHECKUP

Dah hampir 3 tahun tak buat rawatan antenatal .. seperti biasa gi klinik panel ler.. Az-Zahrah... tapi dalam aku seronok nak buat rawatan antenatal nih.. seperti biasa la kan.. service nye memang slow.. aku pun tak tahu ler.. apa saja rawatan kat sini memang slow.. tapi apakan daya dah kat situ pilihan panel aku... aku dah buat appointment kul 9.30pagi... tapi aku tunggu kat situ sampai kul 12 tgh hari baru panggil nama aku.. bila aku tanya.. dia cakap ramai ibu2 ngandung buat rawatan yang sama.. dan aku orang yang last daftar nama.. buat masa skang nih.. aku buat rawatan biasa dulu.. sebabnyer ... TNB bagi 2 kali sajor untuk rawatan pakar.. mula2 cam biasa la kan.. kena timbang dulu..berat badan aku naik 4 kilo.. dari 58 ke 62.. last sekali baru la scan tengok baby cam na.. aku sebenarnye verangan baby aku nih kembar.. bila orang asyik cakap perut aku besar... hehehehe.. tapi idok... yang aku heran tu .. doc tu cakap baby aku kecik skit.. siap tanya aku tak lalu makan ke mabok teruk ker.. habis selama ni sepanjang masa aku dok makan jer.. sian baby aku.... tapi masa scan tu seronok plak tengok tangan anak aku tak duk diam.. agaknye.. dia lambai kat aku.. sambil cakap.. "mama...mama...!!" hehehehe... tapi gambar tu tak clear la bila dah print.. kira nye lebih kurang cam ni lah keadaan anak aku sekarang.... doc cakap size anak aku cam baru 10 minggu...


rawatan seterusnya 18.06.2009.....

Friday, May 15, 2009

15.05.2002 - 15.05.2009

selamat ulang tahun...!!! hehehehe.. tak de saper nak wish kat aku yang dah keje lama kat TNBR nih.. hehehhe... uolls hari ni genap lah 7 tahun mek berkhidmat di TNBR ni... sekejap jek masa berlalu tak sangka dah 7 tahun keje... masa mula2 masuk keje dulu lapor diri adalah 6 orang termasuk aku.. masa tu 2 technician , 2 PA & 2 kerani .. yang tinggal kat TNBR nih 2 kerani tu jer lah.. bleh bagi khidmat setia nih.. hehehe...(baru 7 tahun keje dah sibuk anugerah khidmat setia)

notakaki:tak der plak gambar masa mula2 masuk keje dulu..

Tuesday, May 5, 2009

Rasamas

sejak dua menjak nih selera makan aku bertambah.. tapi ada masa aku okey.. ada masa mabuk2 jugak... semalam pas balik keje mizi ajak gi alamanda makan kat Rasamas.. mula2 aku teringin nak makan kat SR nak makan fish n chip.. tapi bila tengok menu kat Rasamas tu cam best pulak.. terus jer la order kat situ.. Adeeb cam biasa lah.. dia dah tahu kedai yang jual mainan depan McD tuh.. tak beli nanti .. habis satu alamanda dengar suara dia.. beli jugak lah BEN10 yang dia nak sangat tuh.. sekejap jek kami kat alamanda lepas makan terus balik..


Monday, May 4, 2009

balik sg. klah sempena cuti Hari Pekerja

wah... dah lama mek tak hapdate blog mek nih... penngawas blog pun dah warning.. sebenarnye disamping otak telah menjadi tepu.. mek kini banyak menghabiskan masa dengan berehat (tidor je ler keje aku ari2) pantang ada masa terluang.. bestnyer kalau dapat melelapkan mata... badan ni pun bagai di pam2 ... kuikuikui... ari nih pun mek halfday pagi uolls.. kepenatan ... okey lah.. sempena cuti Hari Pekerja kami sekeluarga balik ke kampung papa, yang mana pada hari Sabtu telah ditetapkan tarikh untuk majlis kenduri arwah... dalam pada sibuk orang kampung serta sedara mara bertungkus - lumus gotong royong menyediakan persiapan kenduri mek seperti biasa dilamun mimpi.. kuikuikuikui.. kejam kah mek? tapi tak lah sampai tak tolong apa pun ....
keesokkan harinya tak de apa xtvt oleh kerana cuaca terlalu panas kami decide nak gi berendam kat Lata.. bila dah berendam tuh sejuk la pulak... the end.. hehehhe..

notakaki:gambar akan diuploadkan kemudian okeyy...

Tuesday, April 7, 2009

ALHAMDULILLAH..

akhirnye.. aku dapat jawapan yang pasti.. patutlah sejak akhir2 ni aku selalu cepat letih, kuat makan dan suka tido...tadaaaa... rupa2nya.....untuk pengetahuan uolls.. aku mengandung ... baru 6 minggu ... so kepada nyah anne , emy & KD... bagi la tips2 untuk mendapatkan anak perempuan.. aku teringin... ada jugak geng nanti... dan tak lupa juga doakan lah kesihatan aku dan kandungan ku ini.. ok.. dan korang bila lagik... jom lah preggy sama2..kekekekek...

notakakiibumengandung: anne nanti boleh bagi petua untuk ibu mengandung pulak ye...

Monday, March 30, 2009

EARTH HOUR & CERITA MOMOK

apa uolls buat masa earth hour ??? hehehe... masa earth hour nih aku ada kat kg aku.. mak aku paling excited sekali nak tutup lampu.. petang tuh dah suh aku beli lilin dah... tapi ada jugak jiran tetangga kat sini selamba jer tak tutup lampu.. xtvt masa bergelap nih.. aku , adik aku ngan mak aku duduk kat dapur ditemani cahaya lilin ... sambil cerita momok.. aku pun tak tahu la.. bila gelap jer mest nak citer pasal momok.. aku nih dah lah penakut giler.. tapi kan.. aku rasa baru jer kami bercerita 2, 3 citer hantu dah hampir sejam...adeeb pulak berkepit jer ngan mizi tengok berita ngan atok dia..

notakakihantu:ada lagi ke hantu dalam dunia siber nih..???

Friday, March 27, 2009

TV

semalam pas balik keje , aku ajak mizi gi tengok TV... mek tahu uolls dah ada sorang sebijik kat umah kan..??? Plasma ke LCD...? hehehehe... setelah di congkak...ops..!! setelah dicongak mek berkenan ngan SAMSUNG LCD 37 inc.. tapi belum beli lagi la... tengah tunggu bayaran royalti mek .. kuikuikuikui..

notakaki: haruslah beli benda yang nampak , dari mek menghabiskan duit mek sesuka hati kan..uolls?

Friday, March 13, 2009

AWASS!!

Penyakit Tangan , Kaki & Mulut....

Apakah Penyakit ini?

* Kebiasaannya menyerang kanak - kanak di bawah umur 10 tahun.
* Tanda - tanda penyakit timbul 3 hingga 7 hari selepas jangkita virus.
* Peringkat awal, pesakit akan merasa kurang selera makan dan berasa
tidak selesa.
* Ruam yang mungkin menjadi lepuh muncul pada tangan, punggung dan
kaki sehingga merebak ke bahagian tubuh yang lain
* Ulser timbul didalam mulut pesakit.

Bagaiman penyakit ini tersebar ?

* Direct Contact dengan titisan bersin dan batuk pesakit atau rembesan
mulut dan hidung atau melalui makanan/minuman yang tercemar oleh
najis pesakit.
* Menyentuh cecair lepuh pesakit.

Adakan penyakit ini serius ?

* Komplikasi jarang berlaku.
* Penyakit tangan , kaki dan mulut yang disebabkan oleh virus EV71 boleh
dikaitkan dengan komplikasi neurologikal seperti aseptic meningitis dan
encephalitis.

Apakah yang petut dilakukan apabila anak anda menunjukkan
tanda - tanda penyakit ini.


Bawa anak berjumpa doktor dengan segera !! Patuhi nasihat yang diberikan.
Jika anak anda tidak dimasukkan ke hospital ;

* Jangan hantar anak ke Tadika, Taskan dll.
* Asingkan anak dan peralatannya dari kanak - kanak lain.
* Cuci barangan anak tersebut dengan sabun dan air yang bersih.
* Basuh tangan dengan sabun dan air yang bersih sebelum dan selepas
menyentuh anak.
* Bawalan anak berjumpa doktor sekiranya keadaan menjadi bertambah teruk.

Ini serba sedikit maklumat mengenai PTKM . Untuk makluman uolls Taska Adeeb dah dapat wabak PTKM ini. Risau mek , Taska ditutup sehingga 18 Mac 2009. ni... sama - samalah kita doakan adik - adik yang kena wabak PTKM ini akan cepat sembuh.

Tuesday, March 10, 2009

tag...tag...tag...

Dah lama gak tak kena tag nih.. teruja je mek nak buat.. jom jawab tag..!!!

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag 10 people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real. Nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy or girl name question. Have fun!

1. What is your name: NNZ

2. A four letter word: Nona

3. A boy's name: Nazeef
4. A girl's name: Nureen

5. An occupation: Nurse

6. A colour: Navy

7. Something you wear: NOSE ( kasut mek!! )
8. A food: Nasi Lemak

9. Something found in the bathroom: Napkin

10. A place: New York, USA - hantam!!

11. A reason for being late: Ngantuk!!

12. Something you shout: NOOOOOOO.....!!!!!

13. A movie title: Nujum Pak Belalang.....ahli nujum lah temberang....

14. Something you drink: Nescafe Ice

15. A musical group: N'Sync

16. A street name: Nanyang Siangpao Street .. ada ker??? ada kot....

17. A type of car: Nissan

18. A song title: No One - Alicia Keys
19. A verb: Negotiate


eeee.... akhirnye dapat gak mek jawab sume tag ini.. tapi tak tahu nak tag sapa dah.. harap orang jer lah tag mek nih...

Friday, January 9, 2009

yee...haaaa.... mek kena TAG uolls...

hehehe... apsal ntah aku seronok semacam bile kena tag ngan k.emy... 'gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati...' hmm agaknye aku dah banyak sangat makan senang hati bangat .. ( ke dah tak de n3 nak update blog...hikihikhikhik...) ok lah.. terus kan membaca jawapan yang mek berikan..

1. Do u think u are HOT?
yup.. very HOT MAMA... wakakakaka.....

2. Upload a fav pic of u


3. Why do u like that picture?
pusat mek yang terbonjol tu...hikhikhikhik..

4. When was the last time u ate pizza?
lunch our tadi ..

5. The last song u listen to?
Britney Spears - Womanizer

6. What are u doing right now besides doing this?

tulis resit , ada company beli sebutharga...

7. What name do u prefer besides yours?
Suri

8. People to tag
-tasha-
-aini-

9. Who is no. 1?

opismate

10. no. 3 is having relationship with?
tak sampai no.3 pun ..

11. say something about no. 5
kalau dah no. 3 pun tak de apatah lagik no.5..

12. who is no. 2?
opismate jugak...

semua solan telah dijawab.. pas nih tag ler mek lagi yer.. mek suke...hehehehehe...

Sunday, January 4, 2009

Zoo Negara

Aku bangun2 jer pagi ni..memandangkan tak da plan ke mana - mana...aku ajak ler En. Mizi gi Zoo Negara .. dah lama gak la aku rasa nak pergi zoo bawak Adeeb Emir... dan yang terakhir sekali aku pergi zoo negara masa aku tingkatan 3 ke 4 hmmm cam tu lah.. tolak campur bahagi darab lebih kurang 9 - 10 tahun .. wow..!!! lama tuh... hari ni cuaca pun tak panas .. mendung jer... macam nak hujan tapi sepanjang aku kat Zoo cuma renyai sekejap jer.. orang pun tak ramai , mungkin esok dah start sekolah... puas ler tengok haiwan2 kat dalam zoo..

Selamat Datang Ke Zoo Negara....!!!

Dewasa = RM 15.00
Warga Emas = RM 6.00
Kanak - Kanak 3 tahun - 12 tahun = RM 6.00
Kanak - Kanak bawah 3 tahun = Percuma

masa mula2 sampai tu Adeeb cam boring jer.. mungkin tak da geng agaknye..

ni aku tengah bagi rusa makan... sian rusa ni lapar bangat...

antara binatang yang boleh diberi makan Gajah..

Zirafah pun boleh bagi makan gak.. semua nyer mek nak bagi makan... seronok...

besar kan???

aku risau nengok seladang nih.. dah la tempat seladang ni pagar tak berapa nak tinggi.. kalau ler melompat keluar hmmm sapa yang susah.. eee.. takut .. lari2...

ni ler binatang yang Adeeb suka tengok selain Zirafah.. yipen(elephant) la ma...

masa mula2 sampai Adeeb macam boring tapi sebenar nye.. ha.. tengok ler tak reti duk diam .. sekejap nak dukung kejap nak jalan sendiri , lari sana lari sini...

ni ler sebahagian gambar yang aku amik masa kat Zoo ...dah habis aku pusing2 tengok ular,buaya,singa,harimau,burung,kura2 hmmm.. banyak lagi ... cuaca pulak tak menentu macam dah nak hujan lebat jer... aku pun balik jer la..seronok ler Adeeb dapat jalan2 masuk2 jer dalam kereta terus tido.. letih ler tu.. aku pun letih jugak... nasib ler jalan ok tak jam.. kalau tak lagi letih.. hehehe.. macam ler mek yang drive...

dah jejak kata ko..

Wednesday, November 11, 2009

sabar ye baby...

aku baru lepas gi check up , start minggu lepas lagi.. bila tinggal lagi sebulan haruzz lah jumpa doktor seminggu sekali kan...??? tadi doc tu cakap aku ni dah 37 minggu ... aku kena bersedia sebabnye.. start 37 minggu ni kira dah boleh bersalin dah .. ada gak doc tanya aku ada rasa sakit2 ke tak.. sakit tu tak da lah tapi kerap mengeras je... doc nak tengok laluan aku.. aku dengan pantas menolak.. takut pulak.. mizi outstation hari Jumaat baru balik.. sapa la nak teman aku dalam bilik bersalin tu nanti.. so skang ni aku kene pujuk baby supaya bersabar... sekurang-kurang nye tunggu le Papa balik.. sabar ye baby... tadi doc pesan.. kalau ada tanda2 sakit, kuar darah atau air cepat2 la gi klinik.... hehehehe.. cam baru 1st time nak bersalin la pulak... takut ada gumbira ada.. sume ada.. macam macam ada...

Tuesday, November 3, 2009

DEBARAN .. GETARAN...

bila dah makin dekat ni ... ada getaran dan debaran la pulak... huhuhuhu.... kak noja & kak izad dah selamat... untuk tahun 2009 ni tinggal aku ngan kak yati kasim ... apa citer Mira kat Manjung tu agaknye... due date sama ngan aku.. barang2 baby pulak ada yang perlu aku tambah lagi... bila nak pergi shopping nih... ??? esok aku jumpa pakar... ingat nak cuti satu hari... pastu 20 Nov 09 ni kena gi Ipoh .. ada kenduri kahwin.. anak buah Mizi.... rumah kak ipar aku tu dekat ngan hospital.. so aku tak ler risau sangat... jangan sakit nak bersalin masa dalam perjalanan sudah... haruslah En. Mizi jadi bidan masa tu...

tenang...tenang.. jangan fikir2 sangat... nanti tekanan ... relaxx.. tarik nafassss..hembussss... apa la yang aku membebel nih...

ha...!!! ada satu lagi ... aku teringin nak makan meat ball yang kat Ikea tuh... bila nak pergi ye..??

Monday, October 19, 2009

DIVA hahahaha...

kalau Akademi Fantasia AFUND . anak wayang AWUNDI kalau TNBR plak.. ATUNDI voleeyyyy... hehehehe..

terima kasih kepada atundi2 yang sudi mengundi mak semasa Majlis Sambutan Aidilfitri pada 15 Oktober 2009. Maaf tak sempat nak beri ucapan tempoh hari kerana terlalu busy dengan cameraman dari majalah2 terkemuka dunia hokeeyyy... hehehhee... matilah verangan glam macam tutttt..... tapi sekurang-kurangnye mek memang menang k... bukan rekaan.. koser gi beli hamper untuk diri sendiri.. (motip sentap tetiba???) walaupun mek hanya dapat tempat ke-3 mek vangga dapat mengalahkan anak2 dara sunti ittew...

hahahaha... jahat tau cameraman , mek tak ready lagi dah tangkap gambar... uolss.. haruzlah kepohcian macam mek ni menang khannn...????



Thursday, September 17, 2009

Salam Aidilfitri ...



Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan2 blog.

Saya sekeluarga ingin memohon maaf sekiranya terlanjur kata yang telah mengguris hati kalian... berhati - hati lah di jalan raya semoga kalian selamat pergi dan selamat pulang di hari raya nanti...

bye.. bye..

Tuesday, September 1, 2009

1949 - 2009 Powering The Nation

Selamat Menyambut Ulang Tahun ke - 60 TNB....

60 years of Nation Buildings
60 years of Serving Malaysians
60 years of Transformation
60 years of Dedication
60 years of Devotion

' 1 Malaysia,
Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan'

TNB - Powering Unity

Monday, August 24, 2009

berbuka di Lenggeng

Hari pertama berpuasa kami sekeluarga balik Lenggeng.. maklumla dokek jo kan..?? tapi yang pasti mek tak teingat pun nak amik pic2 makanan yang terhidang.. antara menu pada hari pertama berpuasa ialah, masak lemak cili padi rusuk lembu, ikan terubuk bakar, sayur campur, sambal ikan tongkol, sambal tempoyak pun ada gak.. mee goreng , buah tembikai , kuih muih dan air teh o oppsss.. air soya pun ada gak... dan hari pertama tu pulak mek rasa mek ok jer pose.. jadik mek teruskan lah ber pose.... kalau dah bonda yang masak haruslah tambah tiga empat kali nasi .. kukuikuikui... hmmm.. hari ni nak berbuka apa... rasa cam nak beli ayam percik jer.. cam besh jerk email anne tadi...ok kepada uollsss.. selamat berbuka ..

Friday, August 21, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak....

Sempena tibanya bulan baik Ramadhan esok
mek terlebih dahulu ingin memohon ampun dan maaf jika
mek ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan mahupun yang di sengaja,
mek ada menyakiti hati di antara uollss,
mek ada terlanjur kata bila berbicara,
dan mohon halalkan makan & minum yg pernah uollss berikan kepada mek selama ini,
dan juga mohon dihalalkan semuanya.
mek juga telah memaafkan uollss dan telah menghalalkan segalanya.
Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T,
INSYAALLAH.

Monday, July 13, 2009

happy birthday Adeeb Emir

Hari ni genap ler 3 tahun umur Adeeb Emir... sambut kat taska jer tahun nih.. plan nak celebrate reramai satu family tu tarikh nye belum dapat di tentukan lagi.. Julai ni memang ramai yang sambut birthday.. first , aku nye birthday.. 06 Julai, kedua.. adik aku yang kecik sekali Nur Nilam Sari 07 Julai then, Adeeb 13 Julai.. dan yang last sekali mak aku Puan Rohani 17 Julai... kalau jadi end of this month boleh ler celebrate besar - besaran.. kat Lenggeng... hehehehe.... ni ada ler sikit gambar yang sempat aku ambil masa majlis tiup lilin kat taska tadi..



buka2 jer kek .. aduh.. silap tulis nama plak.. sepatutnyer Emir bukan Amir ye.. tapi tak pe la..



bersedia untuk tiup lilin dan potong kek...



lambat sangat bakar lilin.. siap colek kek masuk dalam mulut.. tak sabar dah Adeeb masa ni...


Happy birthday to you.. happy birthday to you... happy birthday to you.. Adeeb Emir happy birthday to you... ha.. tiup cepat...


lepas tiup.. potong kek... apsal ntah Adeeb kaku jer masa ni.. terharu agaknye.. kawan2 dia nyanyi untuk dia...


ntah apa yang dibincangkan Adeb ngan kawan2 dia.. strategi untuk menghabiskan kek tu agaknye...

ok.. sampai sini jek.. pastu mek balik opis buat keje.. minggu ni audit PWC.. tak leh nak mengular lelama...

Selamat Hari Jadi ke -3 untuk Adeeb Emir.. Mama & Papa sayang Adeeb.. ok.. Semoga jadi anak yang soleh dan sentiasa diberkati Allah...

Tuesday, May 26, 2009

mat rempit bawah umur dikehendaki

ish..ish...ish... anak sapa nih...???

hehehe...

Monday, May 25, 2009

mari menaip

41 perkataan

kikikiki.. aku pun try jugak menaip... ini ler keputusan nyer.. kira ok ler... pantas jugak ni kan...


Thursday, May 21, 2009

1ST CHECKUP

Dah hampir 3 tahun tak buat rawatan antenatal .. seperti biasa gi klinik panel ler.. Az-Zahrah... tapi dalam aku seronok nak buat rawatan antenatal nih.. seperti biasa la kan.. service nye memang slow.. aku pun tak tahu ler.. apa saja rawatan kat sini memang slow.. tapi apakan daya dah kat situ pilihan panel aku... aku dah buat appointment kul 9.30pagi... tapi aku tunggu kat situ sampai kul 12 tgh hari baru panggil nama aku.. bila aku tanya.. dia cakap ramai ibu2 ngandung buat rawatan yang sama.. dan aku orang yang last daftar nama.. buat masa skang nih.. aku buat rawatan biasa dulu.. sebabnyer ... TNB bagi 2 kali sajor untuk rawatan pakar.. mula2 cam biasa la kan.. kena timbang dulu..berat badan aku naik 4 kilo.. dari 58 ke 62.. last sekali baru la scan tengok baby cam na.. aku sebenarnye verangan baby aku nih kembar.. bila orang asyik cakap perut aku besar... hehehehe.. tapi idok... yang aku heran tu .. doc tu cakap baby aku kecik skit.. siap tanya aku tak lalu makan ke mabok teruk ker.. habis selama ni sepanjang masa aku dok makan jer.. sian baby aku.... tapi masa scan tu seronok plak tengok tangan anak aku tak duk diam.. agaknye.. dia lambai kat aku.. sambil cakap.. "mama...mama...!!" hehehehe... tapi gambar tu tak clear la bila dah print.. kira nye lebih kurang cam ni lah keadaan anak aku sekarang.... doc cakap size anak aku cam baru 10 minggu...


rawatan seterusnya 18.06.2009.....

Friday, May 15, 2009

15.05.2002 - 15.05.2009

selamat ulang tahun...!!! hehehehe.. tak de saper nak wish kat aku yang dah keje lama kat TNBR nih.. hehehhe... uolls hari ni genap lah 7 tahun mek berkhidmat di TNBR ni... sekejap jek masa berlalu tak sangka dah 7 tahun keje... masa mula2 masuk keje dulu lapor diri adalah 6 orang termasuk aku.. masa tu 2 technician , 2 PA & 2 kerani .. yang tinggal kat TNBR nih 2 kerani tu jer lah.. bleh bagi khidmat setia nih.. hehehe...(baru 7 tahun keje dah sibuk anugerah khidmat setia)

notakaki:tak der plak gambar masa mula2 masuk keje dulu..

Tuesday, May 5, 2009

Rasamas

sejak dua menjak nih selera makan aku bertambah.. tapi ada masa aku okey.. ada masa mabuk2 jugak... semalam pas balik keje mizi ajak gi alamanda makan kat Rasamas.. mula2 aku teringin nak makan kat SR nak makan fish n chip.. tapi bila tengok menu kat Rasamas tu cam best pulak.. terus jer la order kat situ.. Adeeb cam biasa lah.. dia dah tahu kedai yang jual mainan depan McD tuh.. tak beli nanti .. habis satu alamanda dengar suara dia.. beli jugak lah BEN10 yang dia nak sangat tuh.. sekejap jek kami kat alamanda lepas makan terus balik..


Monday, May 4, 2009

balik sg. klah sempena cuti Hari Pekerja

wah... dah lama mek tak hapdate blog mek nih... penngawas blog pun dah warning.. sebenarnye disamping otak telah menjadi tepu.. mek kini banyak menghabiskan masa dengan berehat (tidor je ler keje aku ari2) pantang ada masa terluang.. bestnyer kalau dapat melelapkan mata... badan ni pun bagai di pam2 ... kuikuikui... ari nih pun mek halfday pagi uolls.. kepenatan ... okey lah.. sempena cuti Hari Pekerja kami sekeluarga balik ke kampung papa, yang mana pada hari Sabtu telah ditetapkan tarikh untuk majlis kenduri arwah... dalam pada sibuk orang kampung serta sedara mara bertungkus - lumus gotong royong menyediakan persiapan kenduri mek seperti biasa dilamun mimpi.. kuikuikuikui.. kejam kah mek? tapi tak lah sampai tak tolong apa pun ....
keesokkan harinya tak de apa xtvt oleh kerana cuaca terlalu panas kami decide nak gi berendam kat Lata.. bila dah berendam tuh sejuk la pulak... the end.. hehehhe..

notakaki:gambar akan diuploadkan kemudian okeyy...

Tuesday, April 7, 2009

ALHAMDULILLAH..

akhirnye.. aku dapat jawapan yang pasti.. patutlah sejak akhir2 ni aku selalu cepat letih, kuat makan dan suka tido...tadaaaa... rupa2nya.....untuk pengetahuan uolls.. aku mengandung ... baru 6 minggu ... so kepada nyah anne , emy & KD... bagi la tips2 untuk mendapatkan anak perempuan.. aku teringin... ada jugak geng nanti... dan tak lupa juga doakan lah kesihatan aku dan kandungan ku ini.. ok.. dan korang bila lagik... jom lah preggy sama2..kekekekek...

notakakiibumengandung: anne nanti boleh bagi petua untuk ibu mengandung pulak ye...

Monday, March 30, 2009

EARTH HOUR & CERITA MOMOK

apa uolls buat masa earth hour ??? hehehe... masa earth hour nih aku ada kat kg aku.. mak aku paling excited sekali nak tutup lampu.. petang tuh dah suh aku beli lilin dah... tapi ada jugak jiran tetangga kat sini selamba jer tak tutup lampu.. xtvt masa bergelap nih.. aku , adik aku ngan mak aku duduk kat dapur ditemani cahaya lilin ... sambil cerita momok.. aku pun tak tahu la.. bila gelap jer mest nak citer pasal momok.. aku nih dah lah penakut giler.. tapi kan.. aku rasa baru jer kami bercerita 2, 3 citer hantu dah hampir sejam...adeeb pulak berkepit jer ngan mizi tengok berita ngan atok dia..

notakakihantu:ada lagi ke hantu dalam dunia siber nih..???

Friday, March 27, 2009

TV

semalam pas balik keje , aku ajak mizi gi tengok TV... mek tahu uolls dah ada sorang sebijik kat umah kan..??? Plasma ke LCD...? hehehehe... setelah di congkak...ops..!! setelah dicongak mek berkenan ngan SAMSUNG LCD 37 inc.. tapi belum beli lagi la... tengah tunggu bayaran royalti mek .. kuikuikuikui..

notakaki: haruslah beli benda yang nampak , dari mek menghabiskan duit mek sesuka hati kan..uolls?

Friday, March 13, 2009

AWASS!!

Penyakit Tangan , Kaki & Mulut....

Apakah Penyakit ini?

* Kebiasaannya menyerang kanak - kanak di bawah umur 10 tahun.
* Tanda - tanda penyakit timbul 3 hingga 7 hari selepas jangkita virus.
* Peringkat awal, pesakit akan merasa kurang selera makan dan berasa
tidak selesa.
* Ruam yang mungkin menjadi lepuh muncul pada tangan, punggung dan
kaki sehingga merebak ke bahagian tubuh yang lain
* Ulser timbul didalam mulut pesakit.

Bagaiman penyakit ini tersebar ?

* Direct Contact dengan titisan bersin dan batuk pesakit atau rembesan
mulut dan hidung atau melalui makanan/minuman yang tercemar oleh
najis pesakit.
* Menyentuh cecair lepuh pesakit.

Adakan penyakit ini serius ?

* Komplikasi jarang berlaku.
* Penyakit tangan , kaki dan mulut yang disebabkan oleh virus EV71 boleh
dikaitkan dengan komplikasi neurologikal seperti aseptic meningitis dan
encephalitis.

Apakah yang petut dilakukan apabila anak anda menunjukkan
tanda - tanda penyakit ini.


Bawa anak berjumpa doktor dengan segera !! Patuhi nasihat yang diberikan.
Jika anak anda tidak dimasukkan ke hospital ;

* Jangan hantar anak ke Tadika, Taskan dll.
* Asingkan anak dan peralatannya dari kanak - kanak lain.
* Cuci barangan anak tersebut dengan sabun dan air yang bersih.
* Basuh tangan dengan sabun dan air yang bersih sebelum dan selepas
menyentuh anak.
* Bawalan anak berjumpa doktor sekiranya keadaan menjadi bertambah teruk.

Ini serba sedikit maklumat mengenai PTKM . Untuk makluman uolls Taska Adeeb dah dapat wabak PTKM ini. Risau mek , Taska ditutup sehingga 18 Mac 2009. ni... sama - samalah kita doakan adik - adik yang kena wabak PTKM ini akan cepat sembuh.

Tuesday, March 10, 2009

tag...tag...tag...

Dah lama gak tak kena tag nih.. teruja je mek nak buat.. jom jawab tag..!!!

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag 10 people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real. Nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy or girl name question. Have fun!

1. What is your name: NNZ

2. A four letter word: Nona

3. A boy's name: Nazeef
4. A girl's name: Nureen

5. An occupation: Nurse

6. A colour: Navy

7. Something you wear: NOSE ( kasut mek!! )
8. A food: Nasi Lemak

9. Something found in the bathroom: Napkin

10. A place: New York, USA - hantam!!

11. A reason for being late: Ngantuk!!

12. Something you shout: NOOOOOOO.....!!!!!

13. A movie title: Nujum Pak Belalang.....ahli nujum lah temberang....

14. Something you drink: Nescafe Ice

15. A musical group: N'Sync

16. A street name: Nanyang Siangpao Street .. ada ker??? ada kot....

17. A type of car: Nissan

18. A song title: No One - Alicia Keys
19. A verb: Negotiate


eeee.... akhirnye dapat gak mek jawab sume tag ini.. tapi tak tahu nak tag sapa dah.. harap orang jer lah tag mek nih...

Friday, January 9, 2009

yee...haaaa.... mek kena TAG uolls...

hehehe... apsal ntah aku seronok semacam bile kena tag ngan k.emy... 'gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati...' hmm agaknye aku dah banyak sangat makan senang hati bangat .. ( ke dah tak de n3 nak update blog...hikihikhikhik...) ok lah.. terus kan membaca jawapan yang mek berikan..

1. Do u think u are HOT?
yup.. very HOT MAMA... wakakakaka.....

2. Upload a fav pic of u


3. Why do u like that picture?
pusat mek yang terbonjol tu...hikhikhikhik..

4. When was the last time u ate pizza?
lunch our tadi ..

5. The last song u listen to?
Britney Spears - Womanizer

6. What are u doing right now besides doing this?

tulis resit , ada company beli sebutharga...

7. What name do u prefer besides yours?
Suri

8. People to tag
-tasha-
-aini-

9. Who is no. 1?

opismate

10. no. 3 is having relationship with?
tak sampai no.3 pun ..

11. say something about no. 5
kalau dah no. 3 pun tak de apatah lagik no.5..

12. who is no. 2?
opismate jugak...

semua solan telah dijawab.. pas nih tag ler mek lagi yer.. mek suke...hehehehehe...

Sunday, January 4, 2009

Zoo Negara

Aku bangun2 jer pagi ni..memandangkan tak da plan ke mana - mana...aku ajak ler En. Mizi gi Zoo Negara .. dah lama gak la aku rasa nak pergi zoo bawak Adeeb Emir... dan yang terakhir sekali aku pergi zoo negara masa aku tingkatan 3 ke 4 hmmm cam tu lah.. tolak campur bahagi darab lebih kurang 9 - 10 tahun .. wow..!!! lama tuh... hari ni cuaca pun tak panas .. mendung jer... macam nak hujan tapi sepanjang aku kat Zoo cuma renyai sekejap jer.. orang pun tak ramai , mungkin esok dah start sekolah... puas ler tengok haiwan2 kat dalam zoo..

Selamat Datang Ke Zoo Negara....!!!

Dewasa = RM 15.00
Warga Emas = RM 6.00
Kanak - Kanak 3 tahun - 12 tahun = RM 6.00
Kanak - Kanak bawah 3 tahun = Percuma

masa mula2 sampai tu Adeeb cam boring jer.. mungkin tak da geng agaknye..

ni aku tengah bagi rusa makan... sian rusa ni lapar bangat...

antara binatang yang boleh diberi makan Gajah..

Zirafah pun boleh bagi makan gak.. semua nyer mek nak bagi makan... seronok...

besar kan???

aku risau nengok seladang nih.. dah la tempat seladang ni pagar tak berapa nak tinggi.. kalau ler melompat keluar hmmm sapa yang susah.. eee.. takut .. lari2...

ni ler binatang yang Adeeb suka tengok selain Zirafah.. yipen(elephant) la ma...

masa mula2 sampai Adeeb macam boring tapi sebenar nye.. ha.. tengok ler tak reti duk diam .. sekejap nak dukung kejap nak jalan sendiri , lari sana lari sini...

ni ler sebahagian gambar yang aku amik masa kat Zoo ...dah habis aku pusing2 tengok ular,buaya,singa,harimau,burung,kura2 hmmm.. banyak lagi ... cuaca pulak tak menentu macam dah nak hujan lebat jer... aku pun balik jer la..seronok ler Adeeb dapat jalan2 masuk2 jer dalam kereta terus tido.. letih ler tu.. aku pun letih jugak... nasib ler jalan ok tak jam.. kalau tak lagi letih.. hehehe.. macam ler mek yang drive...