Thursday, August 16, 2012

SAMPUL RAYA..

salam,

tak habis - habis lagi cerita pasal raya ye.. sampul raya dah dapat tapi duit raya xdapat - dapat lagi ni camne? tahun ni masih tak tukar color lagi sampul raya masih color hijau cuma hijau nya lain la corak pun lain la sikit.. anyway terima kasih.. bila cerita pasal sampul raya ni duit raya dah tukar ke? hehehee...


cantik kan...
bila dah pakai sampul raya company ni mesti la sepupu sepapat anak buah semua kenal sapa yang bagi kan...? haaa... faham-faham jer la ye.. budak - budak sekarang ni bagi duit raya biasa - biasa jer *biasa2 tu maksudnya sikit ler hehehe* mesti bising ... banyak ni je cik tin bagi.. hayohhh... budak2 sekarang ni .. pandai2 la sedia kan duit raya secukupnya.. 

notaduitraya: bukan anak buah jer bising dapat duit raya sikit mak pun sama jugak!


Monday, August 13, 2012

rezeki

Salam...

Seperti biasa pagi Isnin kat office ni diwajibkan hadir Morning Buzz di auditorium dan pada minggu lepas lagi kelab Idea Box ada email untuk mengetahui samada saya hadir atau tidak Morning Buzz pada hari ini.. tapi confuse juga sebab rasa2 cam dah lama jer tak bagi idea, dah tak ingat pula idea yang mana satu saya bagi dan tema apa yang saya dapat untuk anugerah Idea Terbaik ni.. so, me tunggu jekat dalam auditorium dengan penuh kesabaran *eceeehhh sabar la sangat kan?* sampai je agenda untuk Idea Box rupa rupanya saya dapat sijil penghargaan Idea Terbaik Bulanan mengikut tema bagi tahun kewangan 2011/2012. dan nak tahu tak apa idea yang saya bagi sampai dapat anugerah uolsss... hehehe.. 

Tema 1 : Cara Menghijaukan Ruang Kerja 

Idea saya : Wujudkan satu sudut/ruang HIJAU di setiap kawasan tempat kerja seperti sudut 5S. Sudut/ruang tersebut perlu ada ciri - ciri HIJAU.


Saya dapat Sijil Penghargaan & Voucher KFC. Trima Kaseehhhhh...*ala2 alleycats boleh..*

Sijil Penghargaan
Voucher ni valid setahun uolsss..cukup la untuk diri sendiri hehehe..




 lepas ni boleh la bagi idea lagi hehehe.. hadiah utama untuk penyumbang idea pada tahun kewangan ni ialah voucher Carrefour bernilai RM100. mana tahu tahun depan hadiah utama voucher ikea ke kan? *amboi verangan tak hengat*

notakakiku: tetiba teringat cheezy wedges.. nyumnyum...
 



Friday, August 10, 2012

lupa lagi...

Selamat petang ...

apa yang saya lupa.. ce teke.. ce teke.. hmm.. seperti biasa dan seperti tahun2 sebelum ni saya selalu terlupa renew driving license.. pagi tadi sampai je kat office tetiba teringat lesen kat mana ye? dah patut renew ke ? cari - cari dalam wallet , tak da pulak lesen .. dah menggelabah dah tadi.. lunch hour tadi balik umah cari sana cari sini baru teringat ada dalam beg lagi satu then tengok2 umang aihh tanjat gegirl!!  dah 3 hari lesen saya mati haiyaaa... dah la 2 - 3 hari lepas asyik berulang Kajang - KL .. nasib baik la tak kena tahan mana - mana operasi pakcik - pakcik JPJ ... kalau tak duit lagi dah la nak raya ni *ish mengomel kat diri sendiri la pula* dah tu memang kena renew la kan? nasib baik lagi sekali JPJ dekat ngan rumah senang saya masa nak renew tu terus dengan yakin nya nak renew terus 3 tahun yang best bila kita renew 3 tahun dapat free setahun so campur tolak bahagi darab dapat la 4 tahun kan? yeeaaahhhh.. then tengok license tu tarikh mati lesen 6/7/2016 tarikh mati lesen pada hari lahir saya yang ke - 33 , kalau lupa juga , tak tahu la den nak cakap apo.. menghabih an boreh yo...ini adalah amaran untuk diri sendiri ye tiada kene mengena ngan sesiapa... so sekarang saya senang hati lesen dah renew...

notakaki: dah tak takut dah kalau ada operasi pakcik-pakcik JPJ..hehehe

Thursday, August 9, 2012

Raya.. Raya .. Raya...

Assalamualaikum...
 
ish...ish..ish.. apa nak jadi ni *sambil geleng-geleng kepala* puasa tak habis lagi dah sibuk raya...hehehe.. ni nak cerita sikit ni ..kak lina kawan se opis saya ni ada jual baju kurung cotton , harga yang sangat murah RM35 je sepasang.. murah kan? dan dengan sesuka hati nya saya ambil dua pasang untuk raya ni.. jadi la untuk pakai duduk kat umah sambil tunggu tetamu bertandang...Semalam lagi kak lina dah bawa kurung cotton ni tapi bawa 2 pasang je.. saya amik la 2 pasang tu satu merah satu pink tapi sedih nya tak muat lak. aiyak...camna ni kata turun 5 kg bulan puasa ni.. agaknya saiz baju tu yang salah huhuhuhu... dan sib baik juga la saya orang pertama yang dapat tengok kurung cotton yang kak lina bawa hari ni .. dapat la saya pilih2 dulukan... gigih !!
ni buat tak sabar nak raya ni..amboi..amboi..amboi..*angkat jari ala-ala double A*. Nak kena cari tudung yang sesuai pula ni..
Bukan baju kurung je yang ada baju untuk kanak2 pun ada.. so amik jugak la satu untuk saya hadiahkan kepada cucu saya ... ha??? dah ada cucu ke? hehehe.. ye la kakak ipar saya dah bercucu jadinya cucu saya juga la kan?

 haa.. ni dia cantik tak? cantik kan ..kan..kan..???*sila angguk kepala 3 kali hehehe*

notakakicotton:siap terjah kak lina kat parking pagi tadi nak pilih dulu kaedahnya!

dah jejak kata ko..

Thursday, August 16, 2012

SAMPUL RAYA..

salam,

tak habis - habis lagi cerita pasal raya ye.. sampul raya dah dapat tapi duit raya xdapat - dapat lagi ni camne? tahun ni masih tak tukar color lagi sampul raya masih color hijau cuma hijau nya lain la corak pun lain la sikit.. anyway terima kasih.. bila cerita pasal sampul raya ni duit raya dah tukar ke? hehehee...


cantik kan...
bila dah pakai sampul raya company ni mesti la sepupu sepapat anak buah semua kenal sapa yang bagi kan...? haaa... faham-faham jer la ye.. budak - budak sekarang ni bagi duit raya biasa - biasa jer *biasa2 tu maksudnya sikit ler hehehe* mesti bising ... banyak ni je cik tin bagi.. hayohhh... budak2 sekarang ni .. pandai2 la sedia kan duit raya secukupnya.. 

notaduitraya: bukan anak buah jer bising dapat duit raya sikit mak pun sama jugak!


Monday, August 13, 2012

rezeki

Salam...

Seperti biasa pagi Isnin kat office ni diwajibkan hadir Morning Buzz di auditorium dan pada minggu lepas lagi kelab Idea Box ada email untuk mengetahui samada saya hadir atau tidak Morning Buzz pada hari ini.. tapi confuse juga sebab rasa2 cam dah lama jer tak bagi idea, dah tak ingat pula idea yang mana satu saya bagi dan tema apa yang saya dapat untuk anugerah Idea Terbaik ni.. so, me tunggu jekat dalam auditorium dengan penuh kesabaran *eceeehhh sabar la sangat kan?* sampai je agenda untuk Idea Box rupa rupanya saya dapat sijil penghargaan Idea Terbaik Bulanan mengikut tema bagi tahun kewangan 2011/2012. dan nak tahu tak apa idea yang saya bagi sampai dapat anugerah uolsss... hehehe.. 

Tema 1 : Cara Menghijaukan Ruang Kerja 

Idea saya : Wujudkan satu sudut/ruang HIJAU di setiap kawasan tempat kerja seperti sudut 5S. Sudut/ruang tersebut perlu ada ciri - ciri HIJAU.


Saya dapat Sijil Penghargaan & Voucher KFC. Trima Kaseehhhhh...*ala2 alleycats boleh..*

Sijil Penghargaan
Voucher ni valid setahun uolsss..cukup la untuk diri sendiri hehehe..




 lepas ni boleh la bagi idea lagi hehehe.. hadiah utama untuk penyumbang idea pada tahun kewangan ni ialah voucher Carrefour bernilai RM100. mana tahu tahun depan hadiah utama voucher ikea ke kan? *amboi verangan tak hengat*

notakakiku: tetiba teringat cheezy wedges.. nyumnyum...
 



Friday, August 10, 2012

lupa lagi...

Selamat petang ...

apa yang saya lupa.. ce teke.. ce teke.. hmm.. seperti biasa dan seperti tahun2 sebelum ni saya selalu terlupa renew driving license.. pagi tadi sampai je kat office tetiba teringat lesen kat mana ye? dah patut renew ke ? cari - cari dalam wallet , tak da pulak lesen .. dah menggelabah dah tadi.. lunch hour tadi balik umah cari sana cari sini baru teringat ada dalam beg lagi satu then tengok2 umang aihh tanjat gegirl!!  dah 3 hari lesen saya mati haiyaaa... dah la 2 - 3 hari lepas asyik berulang Kajang - KL .. nasib baik la tak kena tahan mana - mana operasi pakcik - pakcik JPJ ... kalau tak duit lagi dah la nak raya ni *ish mengomel kat diri sendiri la pula* dah tu memang kena renew la kan? nasib baik lagi sekali JPJ dekat ngan rumah senang saya masa nak renew tu terus dengan yakin nya nak renew terus 3 tahun yang best bila kita renew 3 tahun dapat free setahun so campur tolak bahagi darab dapat la 4 tahun kan? yeeaaahhhh.. then tengok license tu tarikh mati lesen 6/7/2016 tarikh mati lesen pada hari lahir saya yang ke - 33 , kalau lupa juga , tak tahu la den nak cakap apo.. menghabih an boreh yo...ini adalah amaran untuk diri sendiri ye tiada kene mengena ngan sesiapa... so sekarang saya senang hati lesen dah renew...

notakaki: dah tak takut dah kalau ada operasi pakcik-pakcik JPJ..hehehe

Thursday, August 9, 2012

Raya.. Raya .. Raya...

Assalamualaikum...
 
ish...ish..ish.. apa nak jadi ni *sambil geleng-geleng kepala* puasa tak habis lagi dah sibuk raya...hehehe.. ni nak cerita sikit ni ..kak lina kawan se opis saya ni ada jual baju kurung cotton , harga yang sangat murah RM35 je sepasang.. murah kan? dan dengan sesuka hati nya saya ambil dua pasang untuk raya ni.. jadi la untuk pakai duduk kat umah sambil tunggu tetamu bertandang...Semalam lagi kak lina dah bawa kurung cotton ni tapi bawa 2 pasang je.. saya amik la 2 pasang tu satu merah satu pink tapi sedih nya tak muat lak. aiyak...camna ni kata turun 5 kg bulan puasa ni.. agaknya saiz baju tu yang salah huhuhuhu... dan sib baik juga la saya orang pertama yang dapat tengok kurung cotton yang kak lina bawa hari ni .. dapat la saya pilih2 dulukan... gigih !!
ni buat tak sabar nak raya ni..amboi..amboi..amboi..*angkat jari ala-ala double A*. Nak kena cari tudung yang sesuai pula ni..
Bukan baju kurung je yang ada baju untuk kanak2 pun ada.. so amik jugak la satu untuk saya hadiahkan kepada cucu saya ... ha??? dah ada cucu ke? hehehe.. ye la kakak ipar saya dah bercucu jadinya cucu saya juga la kan?

 haa.. ni dia cantik tak? cantik kan ..kan..kan..???*sila angguk kepala 3 kali hehehe*

notakakicotton:siap terjah kak lina kat parking pagi tadi nak pilih dulu kaedahnya!