Wednesday, November 11, 2009

sabar ye baby...

aku baru lepas gi check up , start minggu lepas lagi.. bila tinggal lagi sebulan haruzz lah jumpa doktor seminggu sekali kan...??? tadi doc tu cakap aku ni dah 37 minggu ... aku kena bersedia sebabnye.. start 37 minggu ni kira dah boleh bersalin dah .. ada gak doc tanya aku ada rasa sakit2 ke tak.. sakit tu tak da lah tapi kerap mengeras je... doc nak tengok laluan aku.. aku dengan pantas menolak.. takut pulak.. mizi outstation hari Jumaat baru balik.. sapa la nak teman aku dalam bilik bersalin tu nanti.. so skang ni aku kene pujuk baby supaya bersabar... sekurang-kurang nye tunggu le Papa balik.. sabar ye baby... tadi doc pesan.. kalau ada tanda2 sakit, kuar darah atau air cepat2 la gi klinik.... hehehehe.. cam baru 1st time nak bersalin la pulak... takut ada gumbira ada.. sume ada.. macam macam ada...

Tuesday, November 3, 2009

DEBARAN .. GETARAN...

bila dah makin dekat ni ... ada getaran dan debaran la pulak... huhuhuhu.... kak noja & kak izad dah selamat... untuk tahun 2009 ni tinggal aku ngan kak yati kasim ... apa citer Mira kat Manjung tu agaknye... due date sama ngan aku.. barang2 baby pulak ada yang perlu aku tambah lagi... bila nak pergi shopping nih... ??? esok aku jumpa pakar... ingat nak cuti satu hari... pastu 20 Nov 09 ni kena gi Ipoh .. ada kenduri kahwin.. anak buah Mizi.... rumah kak ipar aku tu dekat ngan hospital.. so aku tak ler risau sangat... jangan sakit nak bersalin masa dalam perjalanan sudah... haruslah En. Mizi jadi bidan masa tu...

tenang...tenang.. jangan fikir2 sangat... nanti tekanan ... relaxx.. tarik nafassss..hembussss... apa la yang aku membebel nih...

ha...!!! ada satu lagi ... aku teringin nak makan meat ball yang kat Ikea tuh... bila nak pergi ye..??

dah jejak kata ko..

Wednesday, November 11, 2009

sabar ye baby...

aku baru lepas gi check up , start minggu lepas lagi.. bila tinggal lagi sebulan haruzz lah jumpa doktor seminggu sekali kan...??? tadi doc tu cakap aku ni dah 37 minggu ... aku kena bersedia sebabnye.. start 37 minggu ni kira dah boleh bersalin dah .. ada gak doc tanya aku ada rasa sakit2 ke tak.. sakit tu tak da lah tapi kerap mengeras je... doc nak tengok laluan aku.. aku dengan pantas menolak.. takut pulak.. mizi outstation hari Jumaat baru balik.. sapa la nak teman aku dalam bilik bersalin tu nanti.. so skang ni aku kene pujuk baby supaya bersabar... sekurang-kurang nye tunggu le Papa balik.. sabar ye baby... tadi doc pesan.. kalau ada tanda2 sakit, kuar darah atau air cepat2 la gi klinik.... hehehehe.. cam baru 1st time nak bersalin la pulak... takut ada gumbira ada.. sume ada.. macam macam ada...

Tuesday, November 3, 2009

DEBARAN .. GETARAN...

bila dah makin dekat ni ... ada getaran dan debaran la pulak... huhuhuhu.... kak noja & kak izad dah selamat... untuk tahun 2009 ni tinggal aku ngan kak yati kasim ... apa citer Mira kat Manjung tu agaknye... due date sama ngan aku.. barang2 baby pulak ada yang perlu aku tambah lagi... bila nak pergi shopping nih... ??? esok aku jumpa pakar... ingat nak cuti satu hari... pastu 20 Nov 09 ni kena gi Ipoh .. ada kenduri kahwin.. anak buah Mizi.... rumah kak ipar aku tu dekat ngan hospital.. so aku tak ler risau sangat... jangan sakit nak bersalin masa dalam perjalanan sudah... haruslah En. Mizi jadi bidan masa tu...

tenang...tenang.. jangan fikir2 sangat... nanti tekanan ... relaxx.. tarik nafassss..hembussss... apa la yang aku membebel nih...

ha...!!! ada satu lagi ... aku teringin nak makan meat ball yang kat Ikea tuh... bila nak pergi ye..??