Monday, May 25, 2009

mari menaip

41 perkataan

kikikiki.. aku pun try jugak menaip... ini ler keputusan nyer.. kira ok ler... pantas jugak ni kan...


Thursday, May 21, 2009

1ST CHECKUP

Dah hampir 3 tahun tak buat rawatan antenatal .. seperti biasa gi klinik panel ler.. Az-Zahrah... tapi dalam aku seronok nak buat rawatan antenatal nih.. seperti biasa la kan.. service nye memang slow.. aku pun tak tahu ler.. apa saja rawatan kat sini memang slow.. tapi apakan daya dah kat situ pilihan panel aku... aku dah buat appointment kul 9.30pagi... tapi aku tunggu kat situ sampai kul 12 tgh hari baru panggil nama aku.. bila aku tanya.. dia cakap ramai ibu2 ngandung buat rawatan yang sama.. dan aku orang yang last daftar nama.. buat masa skang nih.. aku buat rawatan biasa dulu.. sebabnyer ... TNB bagi 2 kali sajor untuk rawatan pakar.. mula2 cam biasa la kan.. kena timbang dulu..berat badan aku naik 4 kilo.. dari 58 ke 62.. last sekali baru la scan tengok baby cam na.. aku sebenarnye verangan baby aku nih kembar.. bila orang asyik cakap perut aku besar... hehehehe.. tapi idok... yang aku heran tu .. doc tu cakap baby aku kecik skit.. siap tanya aku tak lalu makan ke mabok teruk ker.. habis selama ni sepanjang masa aku dok makan jer.. sian baby aku.... tapi masa scan tu seronok plak tengok tangan anak aku tak duk diam.. agaknye.. dia lambai kat aku.. sambil cakap.. "mama...mama...!!" hehehehe... tapi gambar tu tak clear la bila dah print.. kira nye lebih kurang cam ni lah keadaan anak aku sekarang.... doc cakap size anak aku cam baru 10 minggu...


rawatan seterusnya 18.06.2009.....

Friday, May 15, 2009

15.05.2002 - 15.05.2009

selamat ulang tahun...!!! hehehehe.. tak de saper nak wish kat aku yang dah keje lama kat TNBR nih.. hehehhe... uolls hari ni genap lah 7 tahun mek berkhidmat di TNBR ni... sekejap jek masa berlalu tak sangka dah 7 tahun keje... masa mula2 masuk keje dulu lapor diri adalah 6 orang termasuk aku.. masa tu 2 technician , 2 PA & 2 kerani .. yang tinggal kat TNBR nih 2 kerani tu jer lah.. bleh bagi khidmat setia nih.. hehehe...(baru 7 tahun keje dah sibuk anugerah khidmat setia)

notakaki:tak der plak gambar masa mula2 masuk keje dulu..

Tuesday, May 5, 2009

Rasamas

sejak dua menjak nih selera makan aku bertambah.. tapi ada masa aku okey.. ada masa mabuk2 jugak... semalam pas balik keje mizi ajak gi alamanda makan kat Rasamas.. mula2 aku teringin nak makan kat SR nak makan fish n chip.. tapi bila tengok menu kat Rasamas tu cam best pulak.. terus jer la order kat situ.. Adeeb cam biasa lah.. dia dah tahu kedai yang jual mainan depan McD tuh.. tak beli nanti .. habis satu alamanda dengar suara dia.. beli jugak lah BEN10 yang dia nak sangat tuh.. sekejap jek kami kat alamanda lepas makan terus balik..


Monday, May 4, 2009

balik sg. klah sempena cuti Hari Pekerja

wah... dah lama mek tak hapdate blog mek nih... penngawas blog pun dah warning.. sebenarnye disamping otak telah menjadi tepu.. mek kini banyak menghabiskan masa dengan berehat (tidor je ler keje aku ari2) pantang ada masa terluang.. bestnyer kalau dapat melelapkan mata... badan ni pun bagai di pam2 ... kuikuikui... ari nih pun mek halfday pagi uolls.. kepenatan ... okey lah.. sempena cuti Hari Pekerja kami sekeluarga balik ke kampung papa, yang mana pada hari Sabtu telah ditetapkan tarikh untuk majlis kenduri arwah... dalam pada sibuk orang kampung serta sedara mara bertungkus - lumus gotong royong menyediakan persiapan kenduri mek seperti biasa dilamun mimpi.. kuikuikuikui.. kejam kah mek? tapi tak lah sampai tak tolong apa pun ....
keesokkan harinya tak de apa xtvt oleh kerana cuaca terlalu panas kami decide nak gi berendam kat Lata.. bila dah berendam tuh sejuk la pulak... the end.. hehehhe..

notakaki:gambar akan diuploadkan kemudian okeyy...

dah jejak kata ko..

Tuesday, May 26, 2009

mat rempit bawah umur dikehendaki

ish..ish...ish... anak sapa nih...???

hehehe...

Monday, May 25, 2009

mari menaip

41 perkataan

kikikiki.. aku pun try jugak menaip... ini ler keputusan nyer.. kira ok ler... pantas jugak ni kan...


Thursday, May 21, 2009

1ST CHECKUP

Dah hampir 3 tahun tak buat rawatan antenatal .. seperti biasa gi klinik panel ler.. Az-Zahrah... tapi dalam aku seronok nak buat rawatan antenatal nih.. seperti biasa la kan.. service nye memang slow.. aku pun tak tahu ler.. apa saja rawatan kat sini memang slow.. tapi apakan daya dah kat situ pilihan panel aku... aku dah buat appointment kul 9.30pagi... tapi aku tunggu kat situ sampai kul 12 tgh hari baru panggil nama aku.. bila aku tanya.. dia cakap ramai ibu2 ngandung buat rawatan yang sama.. dan aku orang yang last daftar nama.. buat masa skang nih.. aku buat rawatan biasa dulu.. sebabnyer ... TNB bagi 2 kali sajor untuk rawatan pakar.. mula2 cam biasa la kan.. kena timbang dulu..berat badan aku naik 4 kilo.. dari 58 ke 62.. last sekali baru la scan tengok baby cam na.. aku sebenarnye verangan baby aku nih kembar.. bila orang asyik cakap perut aku besar... hehehehe.. tapi idok... yang aku heran tu .. doc tu cakap baby aku kecik skit.. siap tanya aku tak lalu makan ke mabok teruk ker.. habis selama ni sepanjang masa aku dok makan jer.. sian baby aku.... tapi masa scan tu seronok plak tengok tangan anak aku tak duk diam.. agaknye.. dia lambai kat aku.. sambil cakap.. "mama...mama...!!" hehehehe... tapi gambar tu tak clear la bila dah print.. kira nye lebih kurang cam ni lah keadaan anak aku sekarang.... doc cakap size anak aku cam baru 10 minggu...


rawatan seterusnya 18.06.2009.....

Friday, May 15, 2009

15.05.2002 - 15.05.2009

selamat ulang tahun...!!! hehehehe.. tak de saper nak wish kat aku yang dah keje lama kat TNBR nih.. hehehhe... uolls hari ni genap lah 7 tahun mek berkhidmat di TNBR ni... sekejap jek masa berlalu tak sangka dah 7 tahun keje... masa mula2 masuk keje dulu lapor diri adalah 6 orang termasuk aku.. masa tu 2 technician , 2 PA & 2 kerani .. yang tinggal kat TNBR nih 2 kerani tu jer lah.. bleh bagi khidmat setia nih.. hehehe...(baru 7 tahun keje dah sibuk anugerah khidmat setia)

notakaki:tak der plak gambar masa mula2 masuk keje dulu..

Tuesday, May 5, 2009

Rasamas

sejak dua menjak nih selera makan aku bertambah.. tapi ada masa aku okey.. ada masa mabuk2 jugak... semalam pas balik keje mizi ajak gi alamanda makan kat Rasamas.. mula2 aku teringin nak makan kat SR nak makan fish n chip.. tapi bila tengok menu kat Rasamas tu cam best pulak.. terus jer la order kat situ.. Adeeb cam biasa lah.. dia dah tahu kedai yang jual mainan depan McD tuh.. tak beli nanti .. habis satu alamanda dengar suara dia.. beli jugak lah BEN10 yang dia nak sangat tuh.. sekejap jek kami kat alamanda lepas makan terus balik..


Monday, May 4, 2009

balik sg. klah sempena cuti Hari Pekerja

wah... dah lama mek tak hapdate blog mek nih... penngawas blog pun dah warning.. sebenarnye disamping otak telah menjadi tepu.. mek kini banyak menghabiskan masa dengan berehat (tidor je ler keje aku ari2) pantang ada masa terluang.. bestnyer kalau dapat melelapkan mata... badan ni pun bagai di pam2 ... kuikuikui... ari nih pun mek halfday pagi uolls.. kepenatan ... okey lah.. sempena cuti Hari Pekerja kami sekeluarga balik ke kampung papa, yang mana pada hari Sabtu telah ditetapkan tarikh untuk majlis kenduri arwah... dalam pada sibuk orang kampung serta sedara mara bertungkus - lumus gotong royong menyediakan persiapan kenduri mek seperti biasa dilamun mimpi.. kuikuikuikui.. kejam kah mek? tapi tak lah sampai tak tolong apa pun ....
keesokkan harinya tak de apa xtvt oleh kerana cuaca terlalu panas kami decide nak gi berendam kat Lata.. bila dah berendam tuh sejuk la pulak... the end.. hehehhe..

notakaki:gambar akan diuploadkan kemudian okeyy...