Tuesday, February 23, 2010

AIDIL EMIR


Tanggal 25 November 2009 aku selamat melahirkan anak ke-2 ... pengalaman melahirkan anak ke-2 ni tak jauh beza ngan sebelum ni.. kes nye sama.. aku gi medical checkup tup..tup.. dah buka 3 cm.. terus kena tahan wad... lepas maghrib aku masuk wad bersalin.. cuma nye.. sebelum ni aku tak diberi ubat tidur.. kali ni nurse bagi ubat tidur pulak.. cuma mata aku jer tak nak terlelap .. risau dan tertanya2 napa aku kena tidur sedangkan doktor dah pecah kan air ketuban aku... nurse tu cakap aku perlu rehat.. dalam 2 - 3 jam.. silap2 esok baru bersalin... bila jam dah kul 8 lebih tu.. aku dah start sakit2 skit.. nurse yang jaga aku tu dok tanya napa aku tak tidur... dah dekat2 kul 9 malam aku dah rasa sakit bangat deh... doktor pulak balik rumah kejap .. aku paksa nurse tu call doktor .. mula2 tu dia cam taknak je call doktor tu.. bila dia tengok aku dah kuar peluh jantan baru ler call doktor suh datang.. tepat2 doktor datang aku pun selamat lah bersalin . baby boy seberat 3 kg.. sama berat dengan Adeeb dulu tapi... comel skit.. adeeb dulu besar dan panjang skit.. apa yang penting.. anak aku sihat ... nama anak aku yang kedua ni AIDIL EMIR..

notakaki: nanti update lagi... sibuk skitt...

dah jejak kata ko..

Tuesday, February 23, 2010

AIDIL EMIR


Tanggal 25 November 2009 aku selamat melahirkan anak ke-2 ... pengalaman melahirkan anak ke-2 ni tak jauh beza ngan sebelum ni.. kes nye sama.. aku gi medical checkup tup..tup.. dah buka 3 cm.. terus kena tahan wad... lepas maghrib aku masuk wad bersalin.. cuma nye.. sebelum ni aku tak diberi ubat tidur.. kali ni nurse bagi ubat tidur pulak.. cuma mata aku jer tak nak terlelap .. risau dan tertanya2 napa aku kena tidur sedangkan doktor dah pecah kan air ketuban aku... nurse tu cakap aku perlu rehat.. dalam 2 - 3 jam.. silap2 esok baru bersalin... bila jam dah kul 8 lebih tu.. aku dah start sakit2 skit.. nurse yang jaga aku tu dok tanya napa aku tak tidur... dah dekat2 kul 9 malam aku dah rasa sakit bangat deh... doktor pulak balik rumah kejap .. aku paksa nurse tu call doktor .. mula2 tu dia cam taknak je call doktor tu.. bila dia tengok aku dah kuar peluh jantan baru ler call doktor suh datang.. tepat2 doktor datang aku pun selamat lah bersalin . baby boy seberat 3 kg.. sama berat dengan Adeeb dulu tapi... comel skit.. adeeb dulu besar dan panjang skit.. apa yang penting.. anak aku sihat ... nama anak aku yang kedua ni AIDIL EMIR..

notakaki: nanti update lagi... sibuk skitt...