Friday, May 25, 2012

'Elok jaga tepi kain orang'

Assalamualaikum dan selamat pagi ,

amboiiii... tajuk penuh kontroversi tak da la ...sebenarnya pagi tadi sempat juga aku beli paper , kadang2 bila asyik sangat buat kerja mesti nak rehat2 kan minda so boleh baca paper *eceehhh ayat tak boleh blah... hmm paling menarik perhatian aku kes kanak - kanak hilang. Al maklum la status aku sebagai seorang ibu mesti tersentuh bila baca kes - kes cam ni kan? Terus terang aku katakan yang aku tak dapat bayang kan kalau jadi kat aku perghhh.. gelap dunia aku ... Dalam tahun 2012 ni je dah lebih 10 kes yang melibatkan kanak- kanak hilang dan kanak - kanak di temui maut .. Ada banyak kes kanak -kanak hilang ni cuma yang aku baca ni kes yang berlaku pada tahun 2008 , kanak - kanak yang bernama Asmawi, bergenang juga la airmata ni baca kesian keluarga dia . Terutama sekali ,  ibu dia la kan.. Adik Asmawi ni hilang semasa dia balik dari taman permainan berhampiran rumah dan sampai sekarang masih belum ditemui . Ada juga kes kanak - kanak hilang dan ditemui cuma keadaan kanak - kanak tu sungguh menyayat hati , macam mana la manusia boleh tergamak menyeksa kanak - kanak ye..  Aku tertarik juga dengan tajuk yang dikaitkan dengan kes - kes seperti ni iaitu ' Elok jaga tepi kain orang' tapi ni kita ambil dari sudut positif bukan negatif.. kalau nak lebih jelas beli la Harian Metro hari ni Jumaat 25/5/2012 ada dalam muka surat A6 - A8 .. aku percaya kalau di kampung - kampung masih mngamalkan budaya ingat mengingati ni , cuma di bandar berbeza mungkin disetengah - setengah kawasan ada amalan ini... Okey la di sini aku doakan adik Asmawi dan semua kanak - kanak yang masih hilang dan belum di temui sentiasa dilindungi Allah dan Al- Fatihah buat kanak - kanak yang telah pergi selama - lamanya..

Cuti Sekolah

Hari ni last day sekolah dan bermula la cuti sekolah pertengahan tahun..Bila cuti sekolah ni kenduri kahwin pun banyak , opismate pun ramai yang nak kahwin dalam minggu cuti sekolah ni .. kad kahwin pun dah 3 - 4 keping aku dapat . Okey la kepada semua opismate yang menjemput aku ke kenduri kahwin mereka dan semua yang akan melangsungkan perkahwinan, aku ucapkan Selamat Pengantin Baru , Semoga berbahagia ke anak cucu.. Aku tujukan lagu ni khas buat pasangan yang bakal meraikan hari bahagia mereka... .*tetiba teringat zaman aku naik pelamin hahahaha... selamat pengantin baru lalalala....okey.. terima lah ..

Penghujung Cintaku..

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu

notakaki: anniversary lambat lagi .....


Thursday, May 24, 2012

bertemu kembali...

Haluuuu.... ni adalah entry pertama untuk tahun 2012 ni... hmm.. lama sungguh xupdate .. apa cerita uollsss... bukan blog je tak update segala- galanya xupdate ceewaahhh.. cam busy sangats... ni pulak tetiba rindu nak tengok blog yang cute ni.. then buat la sikit coretan untuk mereka2 yang baca blog aku ni.. heheh *ada pembaca ke uolsss?? untuk tahun 2012 sepatutnya aku dah terbang bercuti ke Bali, Indonesia hujung bulan Mac lepas... last year booking tiket, tapi atas sebab2 yang tak dapat nak dielakkan aku akur je dengan takdir isk.isk.. hehehe.. cite nya tarikh aku sepatutnya ke Bali , ada pulak perayaan yang di kenali sebagai 'Silent Day' haa.. kauuu.. nama pun dah silent harus la tutup mulut.. hehehe.. bukan tutup mulut je tau kedai2 pun tutup senang cite rakyat jelata penduduk Bali bercuti pada hari berkenaan  .. Mama ngan papa pun tak galakkan aku pergi lebih2 lagi mamaku.. so aku pun cancel je percutian aku tu.. kalau nak tau dengan lebih lanjut sila la cari sendiri info mengenai Silent Day ini ye... sedih jugak dah verangan nak menikmati suasana indah di Bali .. tapi tak pa , ada rezeki boleh je kalau nak plan untuk pergi lagi.. cuma aku akan lebih berhati2 untuk pilih tarikh yang sesuai.. dan baru-baru ni aku dah book tiket ke Medan tapi tahun depan baru berlepas hehehe,  kali ni aku bawa Papa & Mama sekali.. boleh kata tengah menghitung hari la ni.. harap xda apa2 masalah untuk aku bercuti nanti.. lagipun tarikh bercuti tu tarikh birthday En. Mizi .. kira birthday gift la kan.. huhuhuhhu.. ok.. dah waktu lunch ceq nak p makan sat naaa... *tetiba jadi minah kedah jumpa lagi di lain entry .. bye bye..

notakaki:bila nak g buat passport?

dah jejak kata ko..

Friday, May 25, 2012

'Elok jaga tepi kain orang'

Assalamualaikum dan selamat pagi ,

amboiiii... tajuk penuh kontroversi tak da la ...sebenarnya pagi tadi sempat juga aku beli paper , kadang2 bila asyik sangat buat kerja mesti nak rehat2 kan minda so boleh baca paper *eceehhh ayat tak boleh blah... hmm paling menarik perhatian aku kes kanak - kanak hilang. Al maklum la status aku sebagai seorang ibu mesti tersentuh bila baca kes - kes cam ni kan? Terus terang aku katakan yang aku tak dapat bayang kan kalau jadi kat aku perghhh.. gelap dunia aku ... Dalam tahun 2012 ni je dah lebih 10 kes yang melibatkan kanak- kanak hilang dan kanak - kanak di temui maut .. Ada banyak kes kanak -kanak hilang ni cuma yang aku baca ni kes yang berlaku pada tahun 2008 , kanak - kanak yang bernama Asmawi, bergenang juga la airmata ni baca kesian keluarga dia . Terutama sekali ,  ibu dia la kan.. Adik Asmawi ni hilang semasa dia balik dari taman permainan berhampiran rumah dan sampai sekarang masih belum ditemui . Ada juga kes kanak - kanak hilang dan ditemui cuma keadaan kanak - kanak tu sungguh menyayat hati , macam mana la manusia boleh tergamak menyeksa kanak - kanak ye..  Aku tertarik juga dengan tajuk yang dikaitkan dengan kes - kes seperti ni iaitu ' Elok jaga tepi kain orang' tapi ni kita ambil dari sudut positif bukan negatif.. kalau nak lebih jelas beli la Harian Metro hari ni Jumaat 25/5/2012 ada dalam muka surat A6 - A8 .. aku percaya kalau di kampung - kampung masih mngamalkan budaya ingat mengingati ni , cuma di bandar berbeza mungkin disetengah - setengah kawasan ada amalan ini... Okey la di sini aku doakan adik Asmawi dan semua kanak - kanak yang masih hilang dan belum di temui sentiasa dilindungi Allah dan Al- Fatihah buat kanak - kanak yang telah pergi selama - lamanya..

Cuti Sekolah

Hari ni last day sekolah dan bermula la cuti sekolah pertengahan tahun..Bila cuti sekolah ni kenduri kahwin pun banyak , opismate pun ramai yang nak kahwin dalam minggu cuti sekolah ni .. kad kahwin pun dah 3 - 4 keping aku dapat . Okey la kepada semua opismate yang menjemput aku ke kenduri kahwin mereka dan semua yang akan melangsungkan perkahwinan, aku ucapkan Selamat Pengantin Baru , Semoga berbahagia ke anak cucu.. Aku tujukan lagu ni khas buat pasangan yang bakal meraikan hari bahagia mereka... .*tetiba teringat zaman aku naik pelamin hahahaha... selamat pengantin baru lalalala....okey.. terima lah ..

Penghujung Cintaku..

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu

notakaki: anniversary lambat lagi .....


Thursday, May 24, 2012

bertemu kembali...

Haluuuu.... ni adalah entry pertama untuk tahun 2012 ni... hmm.. lama sungguh xupdate .. apa cerita uollsss... bukan blog je tak update segala- galanya xupdate ceewaahhh.. cam busy sangats... ni pulak tetiba rindu nak tengok blog yang cute ni.. then buat la sikit coretan untuk mereka2 yang baca blog aku ni.. heheh *ada pembaca ke uolsss?? untuk tahun 2012 sepatutnya aku dah terbang bercuti ke Bali, Indonesia hujung bulan Mac lepas... last year booking tiket, tapi atas sebab2 yang tak dapat nak dielakkan aku akur je dengan takdir isk.isk.. hehehe.. cite nya tarikh aku sepatutnya ke Bali , ada pulak perayaan yang di kenali sebagai 'Silent Day' haa.. kauuu.. nama pun dah silent harus la tutup mulut.. hehehe.. bukan tutup mulut je tau kedai2 pun tutup senang cite rakyat jelata penduduk Bali bercuti pada hari berkenaan  .. Mama ngan papa pun tak galakkan aku pergi lebih2 lagi mamaku.. so aku pun cancel je percutian aku tu.. kalau nak tau dengan lebih lanjut sila la cari sendiri info mengenai Silent Day ini ye... sedih jugak dah verangan nak menikmati suasana indah di Bali .. tapi tak pa , ada rezeki boleh je kalau nak plan untuk pergi lagi.. cuma aku akan lebih berhati2 untuk pilih tarikh yang sesuai.. dan baru-baru ni aku dah book tiket ke Medan tapi tahun depan baru berlepas hehehe,  kali ni aku bawa Papa & Mama sekali.. boleh kata tengah menghitung hari la ni.. harap xda apa2 masalah untuk aku bercuti nanti.. lagipun tarikh bercuti tu tarikh birthday En. Mizi .. kira birthday gift la kan.. huhuhuhhu.. ok.. dah waktu lunch ceq nak p makan sat naaa... *tetiba jadi minah kedah jumpa lagi di lain entry .. bye bye..

notakaki:bila nak g buat passport?