Monday, December 24, 2012

Kenduri @ Lenggeng

Assalmualaikum ...

Alhamdulillah.. akhirnya selamat sudah majlis kahwin adik lelaki ku.. aishhh.. tapi yang best nya bila kat kampung  ni, jiran2 akan datang untuk membantu .. jadi nya seronok la orang ramai datang tolong , tapi tengok Mama tetap penat , sian dia .. *xpala pasni xda dah kenduri kawin lagi*  ini kira kenduri sebelah pihak lelaki , dan kenduri di sebelah pihak kami kenduri menyambut menantu .. tapi xda pulak gambar penngantin dalam camera eden ni ha...

orang kampung yang telah bertungkus lumus menyiapkan lauk pauk

macam biasa kaum hawa bersiap untuk menghidang lauk

kaum adam pulak sibuk masak2

tema kami PURPLE

keadaan sebelah pagi yang masih terkawal...


pakcik karaoke nak ke mana tu?

setakat ni itu je gambar yang ada.. aishhh... nanti update lagi la amik gambar dari camera yang lain2..

Monday, December 10, 2012

2 in 1

Assalamualaikum Wbt ...

apa yang 2 dalam 1 ? Ahad lepas saya berkesempatan jalan2 sambil makan buah @ Putrajaya . Memang best dapat makan buah puas la makan .. walaupun hujan waktu tu misi untuk makan buah tetap diterus kan hehehehe... dan sebelah malam nya pulak sempat lagi terbang ke Stadium Bukit Jalil *terbang apanya penat uolss berjalan kaki dapat parking jauh, dah lambat katanya.. sempat la bergambar bersama kumpulan Say Who Maharaja Lawak xsangka sokong Malaysia juga.. hehehehe...



durian .. durian... durian..


ambil saja nak makan berapa banyak punnn...







tengah sedap2 makan .. perasmian berlangsung siap ada nyanyi lagu Negaraku .. harus la berdiri kan..


bakul untuk sampah pun disediakan
agenda sebelah malam pulak jumpa Say Who!
Say Who Lagi

Kesimpulan nya hari ini adalah hari yang paling penat sekali ... apa - apapun .. sangat seronok... poyo...! hehehe...

Thursday, December 6, 2012

Dia dah OK

assalamualaikum...

Sejak cuti sekolah bermula ... Adeeb tinggal kat rumah kak ipar saya .. sejak cuti sekolah bermula juga la.. Emir sibuk nak ikut abang dia duduk sama2 kat rumah kak ipar.. Oleh kerana Aidil masih kategori kanak - kanak ribena , perlu ada orang dewasa untuk menjaga dia .. mama terpaksa la hantar juga Emir ke Taska .. setiap pagi juga la macam - macam kerenah , nak itu la nak ini lah .. sampai ente fenin laa... tapi pagi tadi elok je dia ke taska siap dia pulak yang cakap "emir tak nangis kan ma?" mama dia apalagi terus la puji2 .. siap cakap nak belikan hadiah la apa la ... pengasuh pun terkejut sebab ari ni tak nangis.. tadi mama dah melaporkan berita gembira ni kat papa .. minta papa yang belikan hadiah ahahhaaha... mama yang janji papa yang jadi mangsa... macam - macam la Emir minta pagi tadi sebelum masuk pintu taska tu.. nak helikopter la.. kereta control la.. lori la.. xpa la Emir janji Emir OK...

Eid 2012
adik selalu ingat kat abang .. kalau gi kedai mesti ingat  nak beli something untuk abang.. agak - agak nya sapa sapa yang anak no 2 memang cam tu ke ?


notakakiadikberadik: abang pun kadang2 ingat jugak kat adik...

Monday, December 3, 2012

Berbaik Sangka

Salam semua,

Pejam celik , pejam celik dah masuk bulan Disember , kata orang dah hujung tahun .. kalendar 2013 pun ada dah dapat.. masuk je tahun 2013 nanti bermakna umur pun kian bertambah .. orang pun akan bertanya apa azam baru kita .. tak kira la apa pun janji azam tu mestilah azam perkara yang baik2 kan...mana ada orang berazam nak buat perkara tak elok.. pagi tadi pun masa Monday Buzz, one of our staff shared something yang boleh kita guna dalam kehidupan seharian kita dan ianya sangat bagus..its about Husnuzon and Suuzon. Husnuzon itu adalah berbaik sangka/positif Suuzon berburuk sangka /negatif.. so saya sangat yakin kalau ada pembaca blog saya ini *follower pun sorang jerk* hehehehe.. mesti tahu apa itu perkara yang positif dan juga apa itu perkara negatif .. saya kongsikan sedikit info yang saya dapat tadi untuk kita bersama..

 Fadhilat Husnuzon
  • mengerat silaturrahim sesama manusia 
  • membersihkan hati dari titik hitam
  • mengelak berlaku penyesalan kerana menuduh manusia lain tanpa bukti  

Bahaya Suuzon
  • boleh terjadinya fitnah, pecah belah masyarakat
  • merupakan satu dosa besar
  • mengundang malapetaka  
ok  ... itu la sedikit sebanyak yang saya dapat hari ini untuk dipanjang - panjang kan kepada semua supaya sama - sama dapat memeperbaiki diri sendiri disamping menjaga hubungan sesama kita.

notakaki:tak salah jika kita berprasangka baik pada orang lain.

Sunday, December 2, 2012

Selamat Pengantin Baru

Salam semua...


hehehe.. apa kes? belum tulis apa - apa dah 'hehehee' ... ni nak wish Selamat Pengantin baru kat adik lelaki ku yang dah sebulan lepas bersanding.. maap la ye dik non... la ni baru berkesempatan ... di sebab kan nak juga masuk kan dalam blog kakak mu yang cute ini...maka nya sengaja la kakakmu ini mengambil tarikh sama tapi bulan je lain heheheeh tak kisah la kan.. ok.. yang pertama nak ucap selamat datang ke alam perkahwinan semoga bahagia dan yang paling penting sabar dalam mengharungi alam rumah tangga ... gambar yang ada cuma gambar kakak dan adik lelaki nya sahaja.. gambar bersama pengantin perempuan ada kat camera orang lain la pulak nanti update gambar ngan pengantin perempuan pulak ...


kakak & adik




 notakakipengantinlelaki : Majlis sambut menantu akan dilangsung kan pada 23 Disember nanti ..
 

Saturday, December 1, 2012

Suria Cherating Beach Resort

Mengimbas kembali percutian singkat kami sekeluarga di Suria Cherating Beach Resort, hmmm... dah nama pun percutian singkat kan.. jadi nya memang singkat sebab pergi sini cuma 2 hari 1 malam... saja bawa anak - anak jalan hehehehe... yang seronok sangat mestila Adeeb & Aidil dapat mandi kolam kan.. percutian ni pun dah lama rasanya akhir bulan 6 yang lepas.. saja tengok koleksi gambar yang ada saja la nak masuk kan gambar ni dalam blog maklumla cuti sekolah ni mood bercuti tu hari2 ada.. heheehe kalah budak sekolah!    
mama yang lebih ...
 

Abang & Adik

dah jejak kata ko..

Monday, December 24, 2012

Kenduri @ Lenggeng

Assalmualaikum ...

Alhamdulillah.. akhirnya selamat sudah majlis kahwin adik lelaki ku.. aishhh.. tapi yang best nya bila kat kampung  ni, jiran2 akan datang untuk membantu .. jadi nya seronok la orang ramai datang tolong , tapi tengok Mama tetap penat , sian dia .. *xpala pasni xda dah kenduri kawin lagi*  ini kira kenduri sebelah pihak lelaki , dan kenduri di sebelah pihak kami kenduri menyambut menantu .. tapi xda pulak gambar penngantin dalam camera eden ni ha...

orang kampung yang telah bertungkus lumus menyiapkan lauk pauk

macam biasa kaum hawa bersiap untuk menghidang lauk

kaum adam pulak sibuk masak2

tema kami PURPLE

keadaan sebelah pagi yang masih terkawal...


pakcik karaoke nak ke mana tu?

setakat ni itu je gambar yang ada.. aishhh... nanti update lagi la amik gambar dari camera yang lain2..

Monday, December 10, 2012

2 in 1

Assalamualaikum Wbt ...

apa yang 2 dalam 1 ? Ahad lepas saya berkesempatan jalan2 sambil makan buah @ Putrajaya . Memang best dapat makan buah puas la makan .. walaupun hujan waktu tu misi untuk makan buah tetap diterus kan hehehehe... dan sebelah malam nya pulak sempat lagi terbang ke Stadium Bukit Jalil *terbang apanya penat uolss berjalan kaki dapat parking jauh, dah lambat katanya.. sempat la bergambar bersama kumpulan Say Who Maharaja Lawak xsangka sokong Malaysia juga.. hehehehe...



durian .. durian... durian..


ambil saja nak makan berapa banyak punnn...







tengah sedap2 makan .. perasmian berlangsung siap ada nyanyi lagu Negaraku .. harus la berdiri kan..


bakul untuk sampah pun disediakan
agenda sebelah malam pulak jumpa Say Who!
Say Who Lagi

Kesimpulan nya hari ini adalah hari yang paling penat sekali ... apa - apapun .. sangat seronok... poyo...! hehehe...

Thursday, December 6, 2012

Dia dah OK

assalamualaikum...

Sejak cuti sekolah bermula ... Adeeb tinggal kat rumah kak ipar saya .. sejak cuti sekolah bermula juga la.. Emir sibuk nak ikut abang dia duduk sama2 kat rumah kak ipar.. Oleh kerana Aidil masih kategori kanak - kanak ribena , perlu ada orang dewasa untuk menjaga dia .. mama terpaksa la hantar juga Emir ke Taska .. setiap pagi juga la macam - macam kerenah , nak itu la nak ini lah .. sampai ente fenin laa... tapi pagi tadi elok je dia ke taska siap dia pulak yang cakap "emir tak nangis kan ma?" mama dia apalagi terus la puji2 .. siap cakap nak belikan hadiah la apa la ... pengasuh pun terkejut sebab ari ni tak nangis.. tadi mama dah melaporkan berita gembira ni kat papa .. minta papa yang belikan hadiah ahahhaaha... mama yang janji papa yang jadi mangsa... macam - macam la Emir minta pagi tadi sebelum masuk pintu taska tu.. nak helikopter la.. kereta control la.. lori la.. xpa la Emir janji Emir OK...

Eid 2012
adik selalu ingat kat abang .. kalau gi kedai mesti ingat  nak beli something untuk abang.. agak - agak nya sapa sapa yang anak no 2 memang cam tu ke ?


notakakiadikberadik: abang pun kadang2 ingat jugak kat adik...

Monday, December 3, 2012

Berbaik Sangka

Salam semua,

Pejam celik , pejam celik dah masuk bulan Disember , kata orang dah hujung tahun .. kalendar 2013 pun ada dah dapat.. masuk je tahun 2013 nanti bermakna umur pun kian bertambah .. orang pun akan bertanya apa azam baru kita .. tak kira la apa pun janji azam tu mestilah azam perkara yang baik2 kan...mana ada orang berazam nak buat perkara tak elok.. pagi tadi pun masa Monday Buzz, one of our staff shared something yang boleh kita guna dalam kehidupan seharian kita dan ianya sangat bagus..its about Husnuzon and Suuzon. Husnuzon itu adalah berbaik sangka/positif Suuzon berburuk sangka /negatif.. so saya sangat yakin kalau ada pembaca blog saya ini *follower pun sorang jerk* hehehehe.. mesti tahu apa itu perkara yang positif dan juga apa itu perkara negatif .. saya kongsikan sedikit info yang saya dapat tadi untuk kita bersama..

 Fadhilat Husnuzon
  • mengerat silaturrahim sesama manusia 
  • membersihkan hati dari titik hitam
  • mengelak berlaku penyesalan kerana menuduh manusia lain tanpa bukti  

Bahaya Suuzon
  • boleh terjadinya fitnah, pecah belah masyarakat
  • merupakan satu dosa besar
  • mengundang malapetaka  
ok  ... itu la sedikit sebanyak yang saya dapat hari ini untuk dipanjang - panjang kan kepada semua supaya sama - sama dapat memeperbaiki diri sendiri disamping menjaga hubungan sesama kita.

notakaki:tak salah jika kita berprasangka baik pada orang lain.

Sunday, December 2, 2012

Selamat Pengantin Baru

Salam semua...


hehehe.. apa kes? belum tulis apa - apa dah 'hehehee' ... ni nak wish Selamat Pengantin baru kat adik lelaki ku yang dah sebulan lepas bersanding.. maap la ye dik non... la ni baru berkesempatan ... di sebab kan nak juga masuk kan dalam blog kakak mu yang cute ini...maka nya sengaja la kakakmu ini mengambil tarikh sama tapi bulan je lain heheheeh tak kisah la kan.. ok.. yang pertama nak ucap selamat datang ke alam perkahwinan semoga bahagia dan yang paling penting sabar dalam mengharungi alam rumah tangga ... gambar yang ada cuma gambar kakak dan adik lelaki nya sahaja.. gambar bersama pengantin perempuan ada kat camera orang lain la pulak nanti update gambar ngan pengantin perempuan pulak ...


kakak & adik




 notakakipengantinlelaki : Majlis sambut menantu akan dilangsung kan pada 23 Disember nanti ..
 

Saturday, December 1, 2012

Suria Cherating Beach Resort

Mengimbas kembali percutian singkat kami sekeluarga di Suria Cherating Beach Resort, hmmm... dah nama pun percutian singkat kan.. jadi nya memang singkat sebab pergi sini cuma 2 hari 1 malam... saja bawa anak - anak jalan hehehehe... yang seronok sangat mestila Adeeb & Aidil dapat mandi kolam kan.. percutian ni pun dah lama rasanya akhir bulan 6 yang lepas.. saja tengok koleksi gambar yang ada saja la nak masuk kan gambar ni dalam blog maklumla cuti sekolah ni mood bercuti tu hari2 ada.. heheehe kalah budak sekolah!    
mama yang lebih ...
 

Abang & Adik