Friday, December 10, 2010

Taman Warisan Pertanian...

xtxvt cuti sekolah seterusnya, kami ke Taman Warisan Pertanian.. bagus gak tempat ni.. banyak tumbuh-tumbuhan yang dapat dipelajari . Lebih-lebih lagi.. kanak- kanak zaman sekarang perlu diberi pendedahan tentang alam sekitar.. cehhh.. dah macam cikgu la pulak...

posing dulu sebelum gerak...


masa ni kami diberi pucuk.... erk! lupa plak.... pucuk apa ye... tapi baik untuk kesihatan katanyerr....

aku teruja tengok basikal ni.. sebab nye .. masa aku kecik2 dulu arwah tok nyang antar aku ke Tadika pakai basikal cam ni.. rindu nye aku saat itu.. sedih la pulak..

ahli rombongannn...!!

ini la jadi nya kalau suh dorang ni posing...

banyak lagi pics yang ada.. ada gambar kat sawah padi.. ada pokok getah.. ada pokok herba dan macam2 lagi.. kalau ada masa aku nak pergi sini lagi..



Wednesday, December 8, 2010

Coti-coti JB...

Sebenarnye Mr Hubby outstation @ pasir Gudang, so kami amik peluang ini untuk bercuti di JB .. bawa anak saudara ku jalan2 sempena cuti sekolah... mula2 tu takut gak.. nak drive sampai JB.. tapi bak kata tam spider' naik bukit kasi pelan2 kayuh baru ngam orang panggil herooo...' hehehe.. motif ??
bertolak kul 9 pagi.. sampai JB 12 tengah hari.. Mr hubby tunggu kat Pasir Gudang.. sampai2 jer terus rehat2... pastu baru la fikir mana nak pergi...

masuk Zoo Johor.. mula2 tengok kandang harimau.. tetiba nampak kerusi rehat tertulis LLN - Lembaga Letrik Negara.. perghhh.. lama betul kerusi ni..


camel??? ya itu Unta la... Aidil suka jer Adeeb takottt...!!

one, two .. three.. smiiilleeeee.....

@ Danga Bay sewa basikal kayuh ramai2.. best gilerr...


Friday, November 26, 2010

Majlis tertutup ...

papa ajar Aidil potong kek , tapi birthday boy sibuk tengok camera..!!

Majlid tertutup katanyer...!!! hehehe... layannnn....


cepat la papa.. Aidil dah tak sabar ni..


abang pun nak jugakkk...

penat tunggu.. dah haus ..

finally...

Thursday, November 25, 2010

today is....

Aidil's birthday.... yeyehhh!!


pic sehari selepas dilahirkan....

ini gambar saya umur satu tahun......


Semoga menjadi anak yang soleh... amin...

Tuesday, November 16, 2010

salam aidiladha...

hati - hati di jalan raya.. semoga selamat pulang ke kampung halaman....

selesema lagik...!!

aku cuba kenal pasti dimana dan bila aku start kena serang nih.. minggu lepas aku balik Lenggeng .. masa hujan2 tu aku lepak kat porch depan umah mama jer.. sambil makan lempeng ngan teh panas.. layannn... ahad malam aku balik Kajang .. hujan lagi masa tu.. sampai umah cam biasa la .. siap2 kan apa yang patut untuk esok .. titon.. keesokkan ari nya gi keje cam biasa .. kalau tak silap aku .. lepas breakfast pagi tu .. aku dah start bersin.. xberhenti sampai la petang .. bawak ke malam.. bangun pagi nih tekak sudah rasa sakit.. hurrmmm... di mana agak2 nye aku dapat virus selesema nih...?

Thursday, November 11, 2010

Wednesday, November 10, 2010

kukuh atau tidak?

hehehe... apa alasan yang paling kukuh untuk aku bagi nih....??? tulunnnn....


Tuesday, November 9, 2010

Thursday, October 28, 2010

Senyum....

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Wednesday, October 20, 2010

mood gembira..

kalau rasa gembira tepuk tangan...kalau rasa gembira begini lah caranya .. kalau rasa gembira tepuk tangan... hehehe... hari ni rasa happy skit.. mungkin bebanan kerja tu dah kurang skit.. tengah hari ni nak kuar jalan2 la.. cuci mata ...

Saturday, September 11, 2010

Friday, September 10, 2010

1 syawal...


salam semua.. camna xtvt 1 syawal uolss... bagi mek pulak raya tahun ni adalah raya yang paling bermakna buat diri mek... alhamdulillah.. syukur..

Wednesday, September 8, 2010

raya...raya...raya.....

Salam Aidilfitri kepada semua.... hati - hati di jalanraya...

salam aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri .. gue udah mau balik kampungg.. daaaa... kalian hati - hati yaa.. kalau buat open house ajak gue sekali..huhuuhu...

Wednesday, April 28, 2010

lamanya tak update .. apa citerr?

baru balik dari friendly match ngan Utusan kat HQ... penat de... aidil tengah tido nih... senang2 update blog ler... dah lama giler tak update blog ni .. ntah2 nyah KD , nyah emy, nyah anne ngan tasha dah tak tgk dah blog mek nih... alamak baru nak update blog aidil dah merengek plak... de nant wa sambung ye..

Saturday, April 3, 2010

helloo...



nama saya Aidil Emir masa ni mama saya bawak saya gi mandi kolam kat PD.. hehehe.. klu la aidil leh ckp cam ni ... mek pengsan uolss...gambar ni masa aku gi PD bulan Mac ari tuh masa ni aidil dah 4 bulan.. skang ni aidil da pandai pegang toy dia .. dan semestinye bawak masuk dlm mulut... lagi.. aidil baru pandai meniarap.. abg pulak .. seperti biasa ler.. kadang2 jeles x bertempat.. tapi adeeb dah pandai main badminton harus lah kalau dah setiap petang training badminton.. mana la tau satu ari nanti Adeeb Emir jadi pemain negara .. mek jugak yang bangga.. kekekeke.. esok mek nak gi umah cousin mek kat putrajaya , presint 9 katanyer.. ada buat makan2 skit.. nak bawak apa ek? bawak dirik sajor.. hahahaha... ok sampai disini saja celoteh mek nih.. nanti mek sambung lagik...

Tuesday, February 23, 2010

AIDIL EMIR


Tanggal 25 November 2009 aku selamat melahirkan anak ke-2 ... pengalaman melahirkan anak ke-2 ni tak jauh beza ngan sebelum ni.. kes nye sama.. aku gi medical checkup tup..tup.. dah buka 3 cm.. terus kena tahan wad... lepas maghrib aku masuk wad bersalin.. cuma nye.. sebelum ni aku tak diberi ubat tidur.. kali ni nurse bagi ubat tidur pulak.. cuma mata aku jer tak nak terlelap .. risau dan tertanya2 napa aku kena tidur sedangkan doktor dah pecah kan air ketuban aku... nurse tu cakap aku perlu rehat.. dalam 2 - 3 jam.. silap2 esok baru bersalin... bila jam dah kul 8 lebih tu.. aku dah start sakit2 skit.. nurse yang jaga aku tu dok tanya napa aku tak tidur... dah dekat2 kul 9 malam aku dah rasa sakit bangat deh... doktor pulak balik rumah kejap .. aku paksa nurse tu call doktor .. mula2 tu dia cam taknak je call doktor tu.. bila dia tengok aku dah kuar peluh jantan baru ler call doktor suh datang.. tepat2 doktor datang aku pun selamat lah bersalin . baby boy seberat 3 kg.. sama berat dengan Adeeb dulu tapi... comel skit.. adeeb dulu besar dan panjang skit.. apa yang penting.. anak aku sihat ... nama anak aku yang kedua ni AIDIL EMIR..

notakaki: nanti update lagi... sibuk skitt...

dah jejak kata ko..

Friday, December 10, 2010

Taman Warisan Pertanian...

xtxvt cuti sekolah seterusnya, kami ke Taman Warisan Pertanian.. bagus gak tempat ni.. banyak tumbuh-tumbuhan yang dapat dipelajari . Lebih-lebih lagi.. kanak- kanak zaman sekarang perlu diberi pendedahan tentang alam sekitar.. cehhh.. dah macam cikgu la pulak...

posing dulu sebelum gerak...


masa ni kami diberi pucuk.... erk! lupa plak.... pucuk apa ye... tapi baik untuk kesihatan katanyerr....

aku teruja tengok basikal ni.. sebab nye .. masa aku kecik2 dulu arwah tok nyang antar aku ke Tadika pakai basikal cam ni.. rindu nye aku saat itu.. sedih la pulak..

ahli rombongannn...!!

ini la jadi nya kalau suh dorang ni posing...

banyak lagi pics yang ada.. ada gambar kat sawah padi.. ada pokok getah.. ada pokok herba dan macam2 lagi.. kalau ada masa aku nak pergi sini lagi..



Wednesday, December 8, 2010

Coti-coti JB...

Sebenarnye Mr Hubby outstation @ pasir Gudang, so kami amik peluang ini untuk bercuti di JB .. bawa anak saudara ku jalan2 sempena cuti sekolah... mula2 tu takut gak.. nak drive sampai JB.. tapi bak kata tam spider' naik bukit kasi pelan2 kayuh baru ngam orang panggil herooo...' hehehe.. motif ??
bertolak kul 9 pagi.. sampai JB 12 tengah hari.. Mr hubby tunggu kat Pasir Gudang.. sampai2 jer terus rehat2... pastu baru la fikir mana nak pergi...

masuk Zoo Johor.. mula2 tengok kandang harimau.. tetiba nampak kerusi rehat tertulis LLN - Lembaga Letrik Negara.. perghhh.. lama betul kerusi ni..


camel??? ya itu Unta la... Aidil suka jer Adeeb takottt...!!

one, two .. three.. smiiilleeeee.....

@ Danga Bay sewa basikal kayuh ramai2.. best gilerr...


Friday, November 26, 2010

Majlis tertutup ...

papa ajar Aidil potong kek , tapi birthday boy sibuk tengok camera..!!

Majlid tertutup katanyer...!!! hehehe... layannnn....


cepat la papa.. Aidil dah tak sabar ni..


abang pun nak jugakkk...

penat tunggu.. dah haus ..

finally...

Thursday, November 25, 2010

today is....

Aidil's birthday.... yeyehhh!!


pic sehari selepas dilahirkan....

ini gambar saya umur satu tahun......


Semoga menjadi anak yang soleh... amin...

Tuesday, November 16, 2010

salam aidiladha...

hati - hati di jalan raya.. semoga selamat pulang ke kampung halaman....

selesema lagik...!!

aku cuba kenal pasti dimana dan bila aku start kena serang nih.. minggu lepas aku balik Lenggeng .. masa hujan2 tu aku lepak kat porch depan umah mama jer.. sambil makan lempeng ngan teh panas.. layannn... ahad malam aku balik Kajang .. hujan lagi masa tu.. sampai umah cam biasa la .. siap2 kan apa yang patut untuk esok .. titon.. keesokkan ari nya gi keje cam biasa .. kalau tak silap aku .. lepas breakfast pagi tu .. aku dah start bersin.. xberhenti sampai la petang .. bawak ke malam.. bangun pagi nih tekak sudah rasa sakit.. hurrmmm... di mana agak2 nye aku dapat virus selesema nih...?

Thursday, November 11, 2010

BB Torch...


waaa... murs kan uolss.. hari ini sajorr...


Wednesday, November 10, 2010

kukuh atau tidak?

hehehe... apa alasan yang paling kukuh untuk aku bagi nih....??? tulunnnn....


Tuesday, November 9, 2010

Megamind 3D


Jom pi tengok ramai2.. mesti Adeeb suka...


Thursday, October 28, 2010

Senyum....

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Wednesday, October 20, 2010

mood gembira..

kalau rasa gembira tepuk tangan...kalau rasa gembira begini lah caranya .. kalau rasa gembira tepuk tangan... hehehe... hari ni rasa happy skit.. mungkin bebanan kerja tu dah kurang skit.. tengah hari ni nak kuar jalan2 la.. cuci mata ...

Saturday, September 11, 2010

family @ Kg. Merbah, Seremban N9


me , sis & sepupu sepapat..


sanak saudara...

Friday, September 10, 2010

1 syawal...


salam semua.. camna xtvt 1 syawal uolss... bagi mek pulak raya tahun ni adalah raya yang paling bermakna buat diri mek... alhamdulillah.. syukur..

Wednesday, September 8, 2010

raya...raya...raya.....

Salam Aidilfitri kepada semua.... hati - hati di jalanraya...

salam aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri .. gue udah mau balik kampungg.. daaaa... kalian hati - hati yaa.. kalau buat open house ajak gue sekali..huhuuhu...

Wednesday, April 28, 2010

lamanya tak update .. apa citerr?

baru balik dari friendly match ngan Utusan kat HQ... penat de... aidil tengah tido nih... senang2 update blog ler... dah lama giler tak update blog ni .. ntah2 nyah KD , nyah emy, nyah anne ngan tasha dah tak tgk dah blog mek nih... alamak baru nak update blog aidil dah merengek plak... de nant wa sambung ye..

Saturday, April 3, 2010

helloo...



nama saya Aidil Emir masa ni mama saya bawak saya gi mandi kolam kat PD.. hehehe.. klu la aidil leh ckp cam ni ... mek pengsan uolss...gambar ni masa aku gi PD bulan Mac ari tuh masa ni aidil dah 4 bulan.. skang ni aidil da pandai pegang toy dia .. dan semestinye bawak masuk dlm mulut... lagi.. aidil baru pandai meniarap.. abg pulak .. seperti biasa ler.. kadang2 jeles x bertempat.. tapi adeeb dah pandai main badminton harus lah kalau dah setiap petang training badminton.. mana la tau satu ari nanti Adeeb Emir jadi pemain negara .. mek jugak yang bangga.. kekekeke.. esok mek nak gi umah cousin mek kat putrajaya , presint 9 katanyer.. ada buat makan2 skit.. nak bawak apa ek? bawak dirik sajor.. hahahaha... ok sampai disini saja celoteh mek nih.. nanti mek sambung lagik...

Tuesday, February 23, 2010

AIDIL EMIR


Tanggal 25 November 2009 aku selamat melahirkan anak ke-2 ... pengalaman melahirkan anak ke-2 ni tak jauh beza ngan sebelum ni.. kes nye sama.. aku gi medical checkup tup..tup.. dah buka 3 cm.. terus kena tahan wad... lepas maghrib aku masuk wad bersalin.. cuma nye.. sebelum ni aku tak diberi ubat tidur.. kali ni nurse bagi ubat tidur pulak.. cuma mata aku jer tak nak terlelap .. risau dan tertanya2 napa aku kena tidur sedangkan doktor dah pecah kan air ketuban aku... nurse tu cakap aku perlu rehat.. dalam 2 - 3 jam.. silap2 esok baru bersalin... bila jam dah kul 8 lebih tu.. aku dah start sakit2 skit.. nurse yang jaga aku tu dok tanya napa aku tak tidur... dah dekat2 kul 9 malam aku dah rasa sakit bangat deh... doktor pulak balik rumah kejap .. aku paksa nurse tu call doktor .. mula2 tu dia cam taknak je call doktor tu.. bila dia tengok aku dah kuar peluh jantan baru ler call doktor suh datang.. tepat2 doktor datang aku pun selamat lah bersalin . baby boy seberat 3 kg.. sama berat dengan Adeeb dulu tapi... comel skit.. adeeb dulu besar dan panjang skit.. apa yang penting.. anak aku sihat ... nama anak aku yang kedua ni AIDIL EMIR..

notakaki: nanti update lagi... sibuk skitt...